Μην χασετε

4 εύκολα βήματα για να κάνετε μπούκλες με την πρέσα ισιώματος

Τα κυματιστά μαλλιά κρατούν σταθερά τα πρωτεία στις προτιμήσεις των γυναικών τα τελευταία χρόνια με τους πιο διάσημους haistylists να επαναφέρουν κάθε σεζόν την τάση στις εβδομάδες μόδας. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να κάνετε τέλειες μπούκλες με την πρέσα ισιώματος.

Advertisements

Βήμα 1ο

Ψεκάστε ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν πριν το styling σε όλο το μήκος των μαλλιών ώστε να προστατέψετε την τρίχα από τη θερμότητα.

Βήμα 2ο

Ξεκινήστε τις επιμελώς ατημέλητες μπούκλες στο μήκος των ματιών, πιάνοντας μια τούφα με την πρέσα ισιώματος και έπειτα στρίβοντάς τη σε γωνία 180º. Συνεχίστε να την περιστρέφετε για μισή στροφή, ενώ παράλληλα κινήστε κατά μήκος της τρίχας με κατεύθυνση προς τα κάτω, όπως ακριβώς θα κάνατε για τη στριφογυριστή κορδέλα ενός δώρου με ένα ψαλίδι.

 

Για τις μπροστινές κυρίως τούφες, η πρέσα καλό είναι να στρίβει προς τα έξω, έτσι ώστε οι μπούκλες να πλαισιώνουν καλύτερα το πρόσωπο, ενώ για τα υπόλοιπα μαλλιά η φορά θα πρέπει να εναλλάσσεται για το τέλειο ανεπιτήδευτο look.

 

Βήμα 3ο

Μόλις δημιουργηθεί η μπούκλα, στριφογυρίστε την με τα δάχτυλά σας και αφήστε την να κρυώσει τελείως.

Βήμα 4ο

Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι μπούκλες και κρυώσουν, τινάξτε τα μαλλιά σας ή χτενίστε τα με μια χοντρή βούρτσα ώστε να δημιουργηθεί ένα επιμελώς ατημέλητο look και ψεκάστε με hairspray για έξτρα κράτημα ή ένα beach wave spray.

 

Advertisements

 

Bonus Tips

-Τα απόλυτα καθαρά μαλλιά πάντα προκαλούν δυσκολίες στο styling. Τα μαλλιά 2ης ή 3ης μέρας είναι ιδανικά για τη δημιουργία beach waves.

Αν έχετε φυσικά σγουρά μαλλιά, θα πρέπει πρώτα να τα ισιώσετε για να λειανθεί η τρίχα και έπειτα να ακολουθήσετε την παραπάνω τεχνική.

Όσο πιο γρήγορα περνά το σίδερο ισιώματος κατά μήκος της τούφας, τόσο πιο χαλαρή θα είναι η μπούκλα που θα δημιουργηθεί. 

Πρέσα ισιώματος vs ψαλίδι για μπούκλες

Το ψαλίδι για μπούκλες χρησιμοποιείται συνήθως για τη δημιουργία σφιχτών “δαχτυλιδιών”. Η πρέσα ισιώματος έχει διττό ρόλο, αφού εκτός απ’ το ότι ισιώνει τα μαλλιά, μπορεί επίσης να χρησιμεύσει και για τη δημιουργία επιμελώς ατημέλητων κυματισμών, που θυμίζει σύγχρονα catwalk hair looks.

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα