Μην χασετε

4 χρήσιμες συμβουλές αποθήκευσης για μικρoύς χώρους

Advertisements

Σε όλα τα σπίτια, μικρά ή μεγάλα, η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων είναι από τα πιο συχνά προβλήματα. Η αποθήκη – αν έχετε αποθήκη – έχει γεμίσει, οι ντουλάπες είναι φουλ και η ακαταστασία έχει κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι σας. Αν αυτή η κατάσταση σας θυμίζει κάτι ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω tips.

 

Παραμείνετε (και το εννοούμε) στα απολύτως αναγκαία

Αν ανήκετε στους ανθρώπους που ποτέ δεν πετούν τίποτα, τότε ήρθε η ώρα να αλλάξετε κατεύθυνση. Απομακρύνετε από το σπίτι σας οτιδήποτε δεν είναι απολύτως απαραίτητο και απελευθερώστε πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο. Ποια είναι τα απαραίτητα; Τα ρούχα σας, τα παπούτσια σας, τα λευκά είδη, τα σκεύη της κουζίνας σας και τα διακοσμητικά που απολύτως αγαπάτε.

Απομακρύνετε από το σπίτι σας οτιδήποτε δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

 

Επινοήστε αποθηκευτικούς χώρους

Ακόμα και αν οι αποθηκευτικοί σας χώροι δεν είναι πολλοί μπορείτε πάντα να επινοήσετε μερικούς. Βάλτε επιπλέον ντουλάπια στο κενό πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Δημιουργήστε αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι. Προμηθευτείτε διακοσμητικά πλεκτά καλάθια μέσα στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε πράγματα. Σε γενικές γραμμές εκμεταλλευτείτε κάθε μικρή ανεκμετάλλευτη γωνιά του σπιτιού σας.

Advertisements
Ακόμα και αν οι αποθηκευτικοί σας χώροι δεν είναι πολλοί μπορείτε πάντα να επινοήσετε μερικούς.

 

Βάλτε «λειτουργικότητα» στην διακόσμησή σας

Θέλετε να διακοσμήσετε τον χώρο σας χωρίς περιορισμούς; Κάντε το έχοντας στο μυαλό σας η διακόσμηση που θα επιλέξετε να εξυπηρετεί την λειτουργικότητα. Η εκμετάλλευση του χώρου καθ’ ύψος δεν είναι καινούργια ιδέα αλλά παραμένει μία από τις καλύτερες λύσεις. Θέλετε να διακοσμήσετε τον τοίχο της κουζίνας σας με μπαχαρικά; Κάντε το καθ’ ύψος. Έχετε ένα αγαπημένο μουσικό όργανο; Βάλτε μια βάση και αποθηκεύστε το σε ψηλό σημείο και παράλληλα θα λειτουργήσει σαν διακοσμητικό στοιχείο!

Έχετε στο μυαλό σας η διακόσμηση που θα επιλέξετε να εξυπηρετεί την λειτουργικότητα.

 

 

Κρατήστε τα αντικείμενα έξω από το ύψος των ματιών σας

Ένας έξυπνος τρόπος για να δημιουργήσετε αποθηκευτικούς χώρους χωρίς να κλείσουν τον υπόλοιπο χώρο είναι να τους φτιάξετε σε σημεία εκτός του ύψους των ματιών. Αυτό σημαίνει πως θα είναι κοντά στο πάτωμα ή κοντά στο ταβάνι. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσετε την απαραίτητη αποθήκευση και θα αφήσετε παράλληλα αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Και μην ξεχνάτε έναν βασικό κανόνα: για κάθε πράγμα που μπαίνει στο σπίτι, κάποιο άλλο πρέπει να βγαίνει!

Ένας έξυπνος τρόπος για να δημιουργήσετε αποθηκευτικούς χώρους είναι να τους φτιάξετε σε σημεία εκτός του ύψους των ματιών.

 

Advertisements

Πηγή

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα