Μια πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει πως το μεγαλύτερο στρες μέσα στην εβδομάδα, το βιώνουμε το πρωινό Τρίτης, στις 11 και 45! Η ιδέα είναι πως η Δευτέρα που θεωρητικά είναι η πιοδύσκολη ημέρα της εβδομάδας, βγαίνει εύκολα με λίγο κους κους για το τι κάναμε το Σ/Κ, λίγο σερφάρισμα στα κοινωνικά δίκτυα και πάει λέγοντας. Την Τρίτη όμως, εκεί που φτάνει μεσημεράκι, καταλαβαίνεις τα ζόρια της εβδομάδας που βιώνεις. ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΛΕ! Έχεις βιώσει σχεσιακό στρες; Εκεί που προκύπτουν τουλάχιστον 4 αμήχανες στιγμές και πρέπει να τις παλέψεις σαν αίλουρος.

Κι αφού βρεθήκαμε κι αεριστήκαμε!

Η περίεργη εκείνη ώρα, που σου έχει φύγει το πρώτο στρες της σχέσης, που σταμάτησες να ξυπνάς νωρίτερα για να βουρτσίσεις τα δόντια σου (προτού σηκωθεί εκείνος για να σε βρει φρέσκια) και χαλαρώνεις στο κρεβάτι μαζί του. Κι εκεί που χαλαρώνεις, τα αέρια φεύγουν πάνω σε κάτι γέλια και δεν ξέρεις τι να καλύψεις: τι ντροπή σου ή το θόρυβο!

Είναι προφανές πως εκείνος το κατάλαβε το έγκλημα, οπότε, οι επιλογές σου είναι δύο: είτε του λες πως ναι ήσουν εσύ και σκας στα γέλια, είτε σφυρίζεις αδιάφορα και πάλι σκας στα γέλια.

Η ίδια παλιο- ιστορία θα συμβεί την πρώτη φορά που θα πας στην τουαλέτα για κάτι πιο βαρύ από τα τσισάκια και όσο κι αν αφήσεις τη βρύση να τρέχει, ο θόρυβος θα ακουστεί!

Το σ’αγαπώ είναι κουβέντα μεγάλη!

Υπάρχει εκείνη η ξεχωριστή στιγμή της αυθόρμητης ερωτικής εξομολόγησης, που η φράση σ’αγαπώ γλιστράει από τα χειλάκια σου χωρίς να το θες!
Εκείνος σου απαντά, όχι όπως θα ήθελες (σ’ ευχαριστώ! Αλήθεια; Να’σαι καλά) κι εσύ σκέφτεσαι τι να του πετάξεις στο κεφάλι! Ψυχραιμία!

Η αλήθεια είναι πως τα αγόρια είναι πιο αργά, αφομοιώνουν πιο σιγά τα συναισθήματά τους και φυσικά μπορεί κι εκείνος να σε αγαπά αλλά να μην το έχει συνειδητοποιήσει. Επιπρόσθετα, μπορεί:
α) να το έχει πει το σ’αγαπώ παλιότερα και να την έχει πατήσει
β) να το είπες κι εσύ πολύ νωρίς
γ) να μην είναι καλός στα λόγια
Όπως και να έχει, το να τσακωθείτε επειδή δεν σου είπε κι εκείνος πως σε αγαπά, είναι τουλάχιστον κουτό. Δωσ’του χώρο και χρόνο (και λίγο αλκοόλ- οι μεγαλύτερες εξομολογήσεις από άντρες έγιναν σε κατάσταση μέθης) κι αν δεν ακούσεις το σ’αγαπώ, ερμήνευσε τουλάχιστον τον τρόπο που φέρεται.

Αν από την ανάποδη, κάνει πρώτος εκείνος την εξομολόγηση αλλά εσύ νιώσεις ότι είναι πολύ νωρίς ή ότι απλά δεν είστε ακόμα στην ίδια σελίδα, μην αρχίσεις να του αναλύεις το θέμα αλλά απάντησε διπλωματικά και ουσιαστικά: κι εσύ με κάνεις ευτυχισμένη, νιώθω υπέροχα μαζί σου. Αν επιμείνει να πεις λόγια αγάπης, εξήγησε πως θες το χρόνο σου!

Από δω…. το αίσθημά μου!

Εσύ καμαρώνεις σαν γύφτικο σκεπάρνι για το νέο σου αγόρι, το συστήνεις σε φίλους και γνωστούς κι έρχεται η μαύρη εκείνη ώρα που πέφτετε τυχαία πάνω σε κάποιο γνωστό του και εκείνος όχι μόνο δεν σε συστήνει αλλά αγνοεί πλήρως την ύπαρξή σου.

Μην θυμώνεις αγαπημένη. Το αγόρι τούτο είναι πιθανό να έπαθε σφοδρή έκπληξη και να μην σκέφτηκε πως να σε συστήσει. Είναι δύσκολα τα αγόρια, ειδικά με τις λέξεις και τις συστάσεις. Στο χειρότερο σενάριο δεν θέλει να σε συστήσει ή έχει ήδη άλλη κοπέλα κι εσύ είσαι η ανεπίσημη. Στο καλύτερο σενάριο δεν ήξερε πως να το κάνει σωστά. Εξήγησέ του πως η πιο απλή εναλλακτική του είναι να σε συστήνει με το όνομά σου και αν ερωτηθεί για τη σχέση μετάξύ σας, τότε υπάρχουν οι επιλογές (η κοπέλα μου, ο δεσμός μου)!

Το να πάρεις εσύ το θέμα στα χέρια σου, σαν την τρελή είναι η χειρότερη επιλογή. Πάντως, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μην περάσεις το θέμα στο ντούκου.

Φυσικά, να μην μιλήσουμε για πολλές ακόμα άβολες στιγμές που θα τις ζήσετε!

-Του γνωρίζεις τη γιαγιά σου κι εκείνη απαιτεί από εκείνον στεφάνωμα και ημερομηνία αρραβώνα (#to soi mou mesa)

-Φιλιέστε μετά το ντίνερ και σου μένει μαρουλάκι στο δόντι (#oi salates se maranan)
Γνωρίζεις το σόι του κι ο ένας είναι πιο τρελός από τον άλλο (#pou empleksa)

-Σου κάνει πρόταση γάμου και δεν ξέρεις τι να απαντήσεις! (#kakourga) Ξέρεις πόσες θα παρακάλαγαν να βρεθούν στη θέση σου;

– Κανονίζετε διακοπές με το αργό καράβι και μαθαίνεις πως μια βδομάδα πριν θα τα πίνει στη Μύκονο με τους κολλητούς (#tsifoutis kai partakias)

– To πουλάκι, ο διαμαντής, λούφαξε! (#as einai mono mia fora)