Μην χασετε

4 λόγοι που η κουζίνα σου φαίνεται μονίμως ακατάστατη

4 λόγοι που η κουζίνα σου φαίνεται μονίμως ακατάστατη

Πόσες και πόσες φορές έχω καθαρίσει την κουζίνα, την έχω κάνει λαμπίκο και πάλι να μου φαίνεται ότι γίνεται ο κακός χαμός. Πόσες φορές, επίσης, το έχω δει το ίδιο σκηνικό σε σπίτια φίλων. Να έχουν μια κουζίνα να ντρέπεσαι να πατήσεις από το πόσο καθαρή είναι, αλλά να φαίνεται εντελώς ακατάστατη.

Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι σου έχει τύχει και σε εσένα και ο εκνευρισμός χτυπάει κόκκινο. Τελικά για όλα υπάρχει μια εξήγηση και φυσικά βρήκα τους λόγους που η κουζίνα σου- και η δικιά μου- φαίνεται μονίμως ακατάστατη. Αλήθεια, δε θα πιστέψεις γιατί. Είναι αυτό που λέμε η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.

Tips για να μην φαίνεται ακατάστατη η κουζίνα σου

Έχεις πολλά πράγματα στους πάγκους

Οι πάγκοι της κουζίνας είναι για να μαγειρεύουμε και όχι  για να απλώνουμε την προίκα μας. Άντε να ο βραστήρας να υπάρχει είναι οκ. Αλλά μίξερ, μούλτι, καφετιέρα και δε ξέρω εγώ τι άλλο να μπαίνουν στα ράφια τους. Δημιουργείς στο μάτι έναν χαμό που ακόμα και αν λάμπει η κουζίνα δε θα της φαίνεται.

Το ψυγείο σου πνίγεται από μαγνητάκια και χαρτάκια

Το γεμάτο από σημειώσεις και μαγνητάκια ψυγείο εκτός από το ότι μου προκαλεί πονοκέφαλο, μου προκαλεί και εκνευρισμό. Και δικαίως μάλιστα μιας και το ψυγείο πρέπει να είναι ψυγείο και όχι πίνακας αφηρημένης τέχνης. Μπουκώνει το μάτι και κουράζετε. Βγάλτα γρήγορα!

Advertisements

Αφήνεις τα πλυμένα πιάτα στον πάγκο

Θα μου πεις και τι να κάνω; Αφού πρέπει να στεγνώσουν. Οκ, το κατανοώ αυτό. Όμως, αφού τελειώσεις το πλύσιμο από όλα τα πιάτα μπορείς να πάρεις μια στεγνή πετσέτα, να τα σκουπίσεις και να τα ταχτοποιήσεις. Ή αν πια τόσο βαριέσαι, με το που στεγνώσουν κατ’ ευθείαν στα ντουλάπια. Πραγματικά κάνουν την κουζίνα να φαίνεται τέρμα ακατάστατη.

Κάνεις την κουζίνα πολυχώρο

Ξέρω πως δεν ζούμε όλοι σε τεράστια σπίτια. Κάποιες φορές πρέπει να συμβιβαστούμε και με κάτι πιο μικρό όπου γενικά ο χώρος είναι περιορισμένος. Άρα αναγκαστικά για να εξοικονομήσουμε χώρο συνδυάζουμε 2 σε 1. Η κουζίνα προσφέρεται μιας και έχεις πάγκους, μπορεί και τραπέζι, οπότε και είναι κατάλληλο για γραφείο. Σε αυτήν την περίπτωση φρόντισε να το έχεις πάντα συμμαζεμένο το γραφείο γιατί άμα επικρατεί το χάος, μόνο χάος θα βλέπεις στην κουζίνα.

Πηγή

Ελληνίδα Νοικοκυρά | Δες εδώ τα πιο έξυπνα tips και τις καλύτερες προτάσεις για το νοικοκυριό σου

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα