Μην χασετε

4 βασικά λάθη που κάνουμε στο στρώσιμο του κρεβατιού

Θα μου πεις “τι θες να πεις ότι υπάρχει και σωστός τρόπος να στρώνουμε το κρεβάτι;”. Αν θες να δείχνει πάντα λες και έχει έρθει η καμαριέρα του ξενοδοχείου και το έστρωσε ή σαν να είναι βγαλμένο από περιοδικό, τότε ναι. Στην τελική σε ποιον δεν αρέσει να έχει ένα τέλεια στρωμένο κρεβάτι; Και μόνο που το βλέπεις ηρεμείς και θέλεις να ξαπλώσεις και να χουχουλιάσεις.

Για να έχεις, λοιπόν, πάντα ένα υποδειγματικό κρεβάτι, πρέπει να αποφύγεις κάποια πράγματα. Κάποια βασικά λάθη που όλοι κάνουμε στο στρώσιμο του κρεβατιού. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Απλά θέλει οργάνωση και συνέπεια γιατί άπαξ και δεν το κάνεις κάθε μέρα, μετά θα βαριέσαι και θα το αφήνεις όπως να ναι.

 

Αφήνεις τα σεντόνια ασιδέρωτα

Είναι η λογική που λέει ότι τα σεντόνια θα τεντώσουν στο στρώσιμο οπότε αν βαριέσαι μην τα σιδερώνεις, σωστά; Λάθος! Δεν σου λέω να τα σιδερώνεις και να τα κάνεις ατσαλάκωτα, αλλά ένα πέρασμα θα ήταν καλό να τα κάνεις. Αυτό γιατί το σεντόνι θα κάτσει πιο καλά στο κρεβάτι και θα δείχνει και πιο όμορφο- ειδικά στις τσακίσεις στις γωνίες.

Advertisements

Στρώνεις τα σεντόνια λάθος

Ένα λάθος που έκανα και εγώ συχνά παλιότερα ήταν ότι έστρωνα τα σεντόνια ανάποδα. Τα έστρωνα με την καλή πλευρά πάνω. Το θέμα είναι ότι όταν γύριζα πάνω από το πάπλωμα ή την πικέ πάντα έβγαινε από την ανάποδη/αχνή μεριά. Το πανωσέντονο πάντα από την ανάποδη για να γυρνάει από την καλή πάνω από το πάπλωμα.

Επίσης, κάποια σεντόνια έχουν πλευρές. Δηλαδή όταν στρώνεις ένα διπλό κρεβάτι, τσέκαρε ότι έχεις βάλει το σεντόνι στο ύψος και στο πλάτος σωστά. μην περισσεύει τσάμπα σεντόνι στο πλάι και στο ύψος δε φτάνει. Θα φαίνεται άσχημα!

Δεν τα πας καλά με τις παπλωματοθήκες

Εδώ συμβαίνουν πολλά. Είτε που δεν ξέρεις πως να βάλεις σωστά την παπλωματοθήκη και την αφήνεις όπως όπως, είτε που διαλέγεις το λάθος μέγεθος και το πάπλωμα ή ασφυκτιά ή επιπλέει.

 

Το αφήνεις ξέστρωτο το πρωί

Μην αφήνεις το κρεβάτι ξέστρωτο το πρωί πριν φύγεις για τη δουλειά. Θα γυρίσεις σπίτι και θα το δεις έτσι ανακατωμένο και θα ξενερώσεις. Αν αποκτήσεις τη συνήθεια και το κάνεις κάθε πρωί συστηματικά, θα γυρνάς πίσω, θα το βλέπεις τόσο τέλεια στρωμένο και θα σου ανοίγει η διάθεση! Είναι και λίγο ψυχολογικό το θέμα με το τέλεια στρωμένο κρεβάτι.

Advertisements

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα