Μην χασετε

4 απλά tips για να μη σαπίζουν γρήγορα τα φρούτα και τα λαχανικά μέσα στο ψυγείο

Μια φορά την εβδομάδα αγοράζεις τα απαραίτητα φρούτα και λαχανικά για να βγάλεις με αυτά όλες τις ημέρες της εβδομάδας και να μη χρειάζεται διαρκώς να τρέχεις στο μανάβη.

Advertisements

Έλα όμως που τα φρούτα και τα λαχανικά σαπίζουν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να αναγκάζεσαι να τα πετάς μετά από λίγο καιρό. Υπάρχει άραγε τρόπος να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο διάστημα; Τι φταίει και σαπίζουν πολύ σύντομα;

Κι όμως, η υπερβολική υγρασία του ψυγείου ευθύνεται για τη μικρότερη ζωή των φρούτων και των λαχανικών. Πάμε να δούμε πώς θα την «νικήσεις»:

– Καλό θα ήταν να αποθηκεύεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου ελεύθερα στο ειδικό συρτάρι του ψυγείου. Αν τα βάζεις μέσα σε σακούλες, φρόντιζε να μην τις σφραγίζεις ώστε να αναπνέουν τα προϊόντα.
– Αν πλένεις τα λαχανικά πριν τα βάλεις στο ψυγείο, μην ξεχνάς να τα στεγνώνεις καλά και έπειτα να τα τυλίγεις με χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφά εκείνο όλη την υγρασία.
– Η θερμοκρασία ψύξης θα πρέπει να είναι γύρω στους 4-5 βαθμούς.
– Τέλος, για να αντιμετωπίσεις άμεσα την υγρασία του συρταριού του ψυγείου, καθάρισέ το με ένα στεγνό πανάκι, μάζεψε τυχόν νερά και υδρατμούς με αυτό και στη συνέχεια τοποθέτησε μέσα ένα καθαρό και στεγνό σφουγγάρι. Το tip αυτό είναι πραγματικά θαυματουργό!

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα