Μην χασετε

3 tips για να αποφύγεις την κατακράτηση υγρών στο σώμα σου

Η κατακράτηση γίνεται στο κυκλοφορικό σύστημα ή στους ιστούς και τις κοιλότητες και μπορεί να προκαλέσει οίδημα στα χέρια, τα πόδια και τους αστραγάλους.

Μερικές γυναίκες παθαίνουν κατακράτηση υγρών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή πριν την περίοδο, ενώ άνθρωποι που συνήθως βρίσκονται σε ακινησία ή πετάνε για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να την εμφανίσουν επίσης.

Η κατακράτηση υγρών μπορεί να είναι και σύμπτωμα κάποιας πιο σοβαρής ιατρικής πάθησης, όπως της νεφρικής νόσου ή της καρδιακής ανεπάρκειας.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Advertisements

Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις που το πρήξιμο στην κοιλιά από κατακράτηση υγρών μπορεί να είναι πιο ήπιο και να μην οφείλεται σε κάποια άλλη πάθηση.

Δες παρακάτω απλά tips για να αποβάλλεις τα περιττά υγρά από την κοιλιά γρήγορα:

1. Να τρως λιγότερο αλάτι. Το αλάτι είναι φτιαγμένο από νάτριο, το οποίο συνδέεται με το νερό στο σώμα και βοηθά στη διατήρηση μίας ισορροπίας στα υγρά μέσα και έξω από τα κύτταρα. Αν τρως συχνά γεύματα που περιέχουν πολύ αλάτι, όπως τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το σώμα σου μπορεί να κατακρατήσει νερό. Για αυτό το λόγο, φρόντισε να μειώσεις λίγο το αλάτι που λαμβάνεις από την διατροφή σου, για να μειώσεις και την κατακράτηση που ακολουθεί, καθώς το νάτριο συνδέεται με το νερό στην κοιλιά σου.

2. Να αυξήσεις το μαγνήσιο που λαμβάνεις. Το μαγνήσιο είναι ένα πολύ σημαντικό μεταλλικό στοιχείο και μάλιστα εμπλέκεται σε περισσότερες από 300 αντιδράσεις ενζύμων που βοηθούν το σώμα να λειτουργεί σωστά. Η αύξηση του ποσού του μαγνησίου στο σώμα σου έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στην μείωση της κατακράτησης. Μία έρευνα αποκάλυψε ότι 200mg μαγνησίου την ημέρα μείωναν την κατακράτηση νερού σε γυναίκες με προεμμηνορροϊκά συμπτώματα. Καλές πηγές μαγνησίου είναι οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής άλεσης, η μαύρη σοκολάτα και τα φυλλώδη, πράσινα λαχανικά, ενώ υπάρχουν και σχετικά συμπληρώματα διατροφής.

3. Να αυξήσεις την ποσότητα βιταμίνης Β6 που λαμβάνεις. Η βιταμίνη Β6 αποτελεί μία ομάδα από αρκετές βιταμίνες που συνδέονται μεταξύ τους. Είναι σημαντικές για την δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων και εξυπηρετούν πολλές άλλες λειτουργίες στο σώμα. Όπως και το μαγνήσιο, η βιταμίνη Β6 έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την κατακράτηση νερού σε γυναίκες με προεμμηνορροϊκά συμπτώματα.

Advertisements

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β6 είναι οι μπανάνες, οι πατάτες, τα καρύδια και το κρέας, ενώ υπάρχουν και συμπληρώματα βιταμίνης B6 που μπορείς να βρεις εύκολα.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα