Μην χασετε

3 φυσικές μέθοδοι για να αποκτήσετε πιο λευκά δόντια

Το σμάλτο είναι μια επίστρωση που προστατεύει τα δόντια και τα κάνει ανθεκτικά. Αυτό είναι επίσης αυτό που κάνει το χαμόγελό μας να φαίνεται λευκό, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να το φροντίζουμε.

Ωστόσο, το σμάλτο θα εξασθενήσει με την πάροδο του χρόνου. Τα δόντια μας λοιπόν δεν είναι τόσο άσπρα όσο ήταν κάποτε. Επιπλέον, το κάπνισμα, οι γενετικοί παράγοντες, ορισμένες ασθένειες και φάρμακα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο κιτρίνισμα. Ωστόσο, οι παρακάτω φυσικές μέθοδοι μπορούν να κάνουν τα δόντια μας πιο λευκά.

 

Μαγειρική Σόδα

Είναι γνωστή για τις λευκαντικές της ιδιότητες αλλά και αντιβακτηριδιακές. Γι’ αυτό είναι αποτελεσματική και ενάντια στην πλάκα.

Advertisements

► Τι να προσέξουμε: Καλό είναι να θυμόμαστε ότι πρόκειται για ένα δραστικό συστατικό και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πάνω από μία φορά την εβδομάδα, γιατί μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο σμάλτο.

 

 

Στοματικές πλύσεις με έλαιο

Το πιο δημοφιλές υλικό που χρησιμοποιείται στις στοματικές πλύσεις είναι το έλαιο καρύδας, όπως επίσης και το σησαμέλαιο. Το έλαιο καρύδας φημίζεται για τις λευκαντικές ιδιότητες που έχει στα δόντια ενώ δυναμώνει τα ούλα. Επιπλέον η μέθοδος καταπολεμά την κακοσμία, τις τοξίνες, την πλάκα και την τερηδόνα.

Advertisements

 

Πόσιμο οξυζενέ

Είναι το συστατικό που συναντάμε συχνά με την ονομασία hydrogen peroxide σε λευκαντικές οδοντόκρεμες που βρίσκουμε κυρίως σε φαρμακεία. Ωστόσο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και μόνο του αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσέξουμε τη συγκέντρωση. Η πιο ασφαλής είναι εκείνη με 1.5% ή 3%. Αν το βρούμε σε υψηλότερη συγκέντρωση, καλό είναι να το διαλύουμε με νερό.

►Τι να προσέξουμε: Εκτός από λευκαντικό, είναι και απολυμαντικό συστατικό. Αρα μπορεί να χρησιμεύσει και ως στοματικό διάλυμα. Προσοχή: Καλό είναι μην το χρησιμοποιούμε συχνά, προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς.

 

Μηλόξιδο

Λόγω του όξινου ph του είναι ένας ισχυρός αντιβακτηριδιακός παράγοντας και αποτελεσματικός για τον αποχρωματισμό των λεκέδων από τα δόντια. Επιπλέον, συμβάλλει στη θεραπεία των ούλων που προσβάλλονται από βακτήρια.

Τι κάνουμε: Αραιώνουμε μισό κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο σε ένα φλιτζάνι νερό. Κάνουμε πλύσεις με αυτό το πρωί πριν βουρτσίσουμε τα δόντια με οδοντόκρεμα. Τέλος, βουρτσίζουμε τα δόντια μας κανονικά.

► Τι να προσέξουμε: Το συστατικό είναι όξινο άρα δραστικό και μπορεί να βλάψει το σμάλτο. Γι΄ αυτό δεν το χρησιμοποιούμε πάνω από μία φορά τη μέρα.

 

Advertisements

Επίσης

Τα παραπάνω φυσικά συστατικά αν κι έχουν αποτέλεσμα, χρειάζονται προσοχή στη συχνότητα και τη χρήση. Αν ωστόσο, αναζητάμε άμεσα επαγγελματικό αποτέλεσμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ειδικά κιτ λεύκανσης, πάντα με τις οδηγίες του οδοντίατρου. Ωστόσο, πάντα η πιο ενδεδειγμένη και ασφαλής λύση είναι η επίσκεψη στον ειδικό.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα