Το σμάλτο είναι μια επίστρωση που προστατεύει τα δόντια και τα κάνει ανθεκτικά. Αυτό είναι επίσης αυτό που κάνει το χαμόγελό μας να φαίνεται λευκό, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να το φροντίζουμε.

Advertisements

Ωστόσο, το σμάλτο θα εξασθενήσει με την πάροδο του χρόνου. Τα δόντια μας λοιπόν δεν είναι τόσο άσπρα όσο ήταν κάποτε. Επιπλέον, το κάπνισμα, οι γενετικοί παράγοντες, ορισμένες ασθένειες και φάρμακα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο κιτρίνισμα. Ωστόσο, οι παρακάτω φυσικές μέθοδοι μπορούν να κάνουν τα δόντια μας πιο λευκά.

 

Μαγειρική Σόδα

Είναι γνωστή για τις λευκαντικές της ιδιότητες αλλά και αντιβακτηριδιακές. Γι’ αυτό είναι αποτελεσματική και ενάντια στην πλάκα.

► Τι να προσέξουμε: Καλό είναι να θυμόμαστε ότι πρόκειται για ένα δραστικό συστατικό και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πάνω από μία φορά την εβδομάδα, γιατί μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο σμάλτο.

 

Advertisements

 

Στοματικές πλύσεις με έλαιο

Το πιο δημοφιλές υλικό που χρησιμοποιείται στις στοματικές πλύσεις είναι το έλαιο καρύδας, όπως επίσης και το σησαμέλαιο. Το έλαιο καρύδας φημίζεται για τις λευκαντικές ιδιότητες που έχει στα δόντια ενώ δυναμώνει τα ούλα. Επιπλέον η μέθοδος καταπολεμά την κακοσμία, τις τοξίνες, την πλάκα και την τερηδόνα.

  Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στην ενυδάτωση του προσώπου μας

 

Πόσιμο οξυζενέ

Είναι το συστατικό που συναντάμε συχνά με την ονομασία hydrogen peroxide σε λευκαντικές οδοντόκρεμες που βρίσκουμε κυρίως σε φαρμακεία. Ωστόσο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και μόνο του αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσέξουμε τη συγκέντρωση. Η πιο ασφαλής είναι εκείνη με 1.5% ή 3%. Αν το βρούμε σε υψηλότερη συγκέντρωση, καλό είναι να το διαλύουμε με νερό.

►Τι να προσέξουμε: Εκτός από λευκαντικό, είναι και απολυμαντικό συστατικό. Αρα μπορεί να χρησιμεύσει και ως στοματικό διάλυμα. Προσοχή: Καλό είναι μην το χρησιμοποιούμε συχνά, προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς.

 

Μηλόξιδο

Λόγω του όξινου ph του είναι ένας ισχυρός αντιβακτηριδιακός παράγοντας και αποτελεσματικός για τον αποχρωματισμό των λεκέδων από τα δόντια. Επιπλέον, συμβάλλει στη θεραπεία των ούλων που προσβάλλονται από βακτήρια.

Advertisements

Τι κάνουμε: Αραιώνουμε μισό κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο σε ένα φλιτζάνι νερό. Κάνουμε πλύσεις με αυτό το πρωί πριν βουρτσίσουμε τα δόντια με οδοντόκρεμα. Τέλος, βουρτσίζουμε τα δόντια μας κανονικά.

  Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στην ενυδάτωση του προσώπου μας

► Τι να προσέξουμε: Το συστατικό είναι όξινο άρα δραστικό και μπορεί να βλάψει το σμάλτο. Γι΄ αυτό δεν το χρησιμοποιούμε πάνω από μία φορά τη μέρα.

 

Επίσης

Τα παραπάνω φυσικά συστατικά αν κι έχουν αποτέλεσμα, χρειάζονται προσοχή στη συχνότητα και τη χρήση. Αν ωστόσο, αναζητάμε άμεσα επαγγελματικό αποτέλεσμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ειδικά κιτ λεύκανσης, πάντα με τις οδηγίες του οδοντίατρου. Ωστόσο, πάντα η πιο ενδεδειγμένη και ασφαλής λύση είναι η επίσκεψη στον ειδικό.

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

Advertisements