Μην χασετε

3 τρόποι για να καταπολεμήσεις τις λιγούρες

Όσο καλή και να είναι η διάθεσή σας να περιορίσετε τις μερίδες του γεύματός σας, οι περιπτώσεις που υποκύπτετε στις λιγούρες και τσιμπολογάτε είναι συχνές και δύσκολο να τις περιορίσετε. Τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό;

Advertisements

Η όρεξη είναι αίσθημα που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται, η απλή θέα του φαγητού, ανθρώπων γύρω σας που τρώνε, την ατμόσφαιρα, τις μυρωδιές κ.ά. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να εντοπίζετε τις αιτίες που μπορεί να σάς οδηγούν σε τσιμπολογήματα τα οποία φυσικά, αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να πάρετε επιπλέον κιλά. Γι’ αυτό και είναι πολύ βασικό να δίνετε σημασία στους εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν την όρεξή σας δίνοντας βάση σε πρώτη φάση στον περιορισμό των μερίδων σας. Επίσης, παρατηρήστε πότε τρώτε: Όταν πεινάτε ή όταν βαριέστε; Σταματάτε να τρώτε όταν χορτάσετε ή αφού έχετε «γυαλίσει» το πιάτο; Παράγοντες όπως το άγχος ή η νευρικότητα επηρεάζουν τις διατροφικές σας επιλογές και το πότε θα φάτε; Υιοθετήστε μια διαφορετική στρατηγική στον τρόπο που τρώτε και διατηρήστε τη στην καθημερινότητά σας.

Κρύψτε τα σνακ ή- ακόμα καλύτερα- μην τα αγοράζετε

Φαίνεται αστείο αλλά δεν είναι. Οι μικρές λιχουδιές όταν βρίσκονται σε εμφανή σημεία στα ντουλάπια της κουζίνας είναι θελκτικές και το πιο πιθανό είναι χωρίς να καταλάβετε πώς, να βρεθείτε να τις καταναλώνετε χωρίς καν να πεινάτε. Αν επίσης δεν μένετε πιστοί στη λίστα με τα ψώνια σας άνετα υποκύπτετε αγοράζοντάς τες οπότε ας ξεκινήσουμε από εδώ: Οι νόστιμοι πειρασμοί γύρω μας είναι πολλοί οπότε είναι πολύ βασικό να είστε εγκρατείς.

Σερβίρετε το γεύμα σας στην κουζίνα

Για να αποφύγετε τις δεύτερες μερίδες, σερβίρετε το φαγητό σας πάντα στην κουζίνα ή την τραπεζαρία, τον κανονικό χώρο δηλαδή που πρέπει να τρώτε και όχι στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση. Τρώγοντας στο σωστό περιβάλλον με τους σωστούς ρυθμούς χορταίνετε και απολαμβάνετε το φαγητό σας. Σε διαφορετική περίπτωση, τρώγοντας δηλαδή ουσιαστικά στο «πόδι» τείνετε να τρώτε γρήγορα και το πιο πιθανό είναι να σερβιριστείτε και δεύτερη μερίδα.

Ξεχωρίζετε τις λιγούρες από την πείνα

Την επόμενη φορά που θέλετε να φάτε τσιπς ή σοκολάτα αναρωτηθείτε αν πραγματικά πεινάτε. Η πραγματική πείνα έχει ενδείξεις που γίνονται αισθητές στο σώμα σας όπως κόπωση και αίσθημα κενού στο στομάχι. Η πείνα εξαφανίζεται μετά την κατανάλωση κάθε είδους τροφής ενώ οι λιγούρες μόνο με το συγκεκριμένο είδος τροφής που «λαχταρήσατε». Οι λιγούρες υποχωρούν σε 15-20 λεπτά ενώ η πείνα όσο περνά η ώρα εντείνεται.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα