Μην χασετε

3 τρόποι για να κάνεις τις φτέρνες σου και πάλι λείες και απαλές

Το νεκρό δέρμα στις φτέρνες συχνά είναι πρόβλημα καθώς οι πατούσες σου γίνονται τόσο σκληρές σε σημείο που δεν είναι καθόλου ευχάριστο ή καλαίσθητο. Ωστόσο υπάρχουν 3 τρόποι για να αφαιρέσεις το νεκρό δέρμα από τις φτέρνες σου και να γίνουν και πάλι λείες και απαλές όμως θα πρέπει να μάθεις και πως να το διατηρήσεις.

 

Τι προκαλεί το νεκρό δέρμα στις φτέρνες

Το νεκρό ή χαλαρό δέρμα που σχηματίζεται στα πόδια είναι ο τρόπος απολέπισης και απόρριψης των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Το νεκρό δέρμα μπορεί να συσσωρευτεί λόγω έλλειψης υγρασίας, όπως για παράδειγμα εάν τα πόδια σου βρίσκονται συνεχώς σε κλειστά παπούτσια ή κάλτσες ή ακόμα από την τριβή του περπατήματος ή του τρεξίματος. Μπορεί επίσης να σχηματιστεί εάν δεν φροντίζεις τακτικά τις πατούσες σου με απολέπιση ή τρίψιμο.

Το νεκρό δέρμα στο κάτω μέρος του ποδιού σου μπορεί να φαίνεται ξηρό, ραγισμένο ή χαλαρό ή κρεμασμένο. Συνήθως δεν είναι οδυνηρό, εκτός εάν είναι αποτέλεσμα το πόδι ενός αθλητή ή αν υπάρχει κάποια μόλυνση. Στην τελευταία περίπτωση καλό είναι να επισκεφθείς το γιατρό σου.

Advertisements

 

3 τρόποι για να αφαιρέσεις το νεκρό δέρμα από τις φτέρνες

Ελαφρόπετρα

Η ελαφρόπετρα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος από τα πόδια σου. Μπορείς είτε να βουτήξεις την ελαφρόπετρα σε ζεστό νερό είτε να μουλιάσεις τα πόδια σου για 10′ σε ζεστό νερό και έπειτα να την τρίψεις πάνω στα πόδια σου. Η κίνηση πρέπει να είναι απαλή και κυκλική. Στη συνέχεια άπλωσε κάποια ενυδατική λοσιόν ή λάδι για να μαλακώσουν τα πόδια σου.

Απολέπιση ποδιών

Υπάρχουν διάφορα προϊόντα στα φαρμακεία ή ακόμα και στα καταστήματα καλλυντικών για απολέπιση. Αυτό που θα πρέπει να αναζητήσεις είναι ένα προϊόν με κόκκους που θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις το νεκρό δέρμα. Ακόμα μπορείς να φτιάξεις και το δικό σου αραιώνοντας δύο κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι σε ίσες ποσότητες βρεφικού ελαίου και χυμού λεμονιού. Απλώνεις το προϊόν και κάνεις απαλό μασάζ τρίβοντας στις επίμονες περιοχές και έπειτα ξεπλένεις με χλιαρό νερό.

 

Advertisements

Μούλιασμα σε ξύδι

Το να μουλιάσεις τα πόδια σου σε ξύδι μπορεί να τα βοηθήσει να μαλακώσουν, έτσι θα αφαιρέσεις πιο εύκολα το νεκρό και σκασμένο δέρμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε είδος ξυδιού, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αραιώσεις σε κρύο νερό ξύδι και να αφήσεις τα πόδια σου να μουλιάσουν για 5-10′. Η αναλογία είναι ότι το νερό θα πρέπει να είναι διπλάσιο σε ποσότητα από το ξύδι. Στη συνέχεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ελαφρόπετρα και τέλος να περάσεις τα πόδια σου με κάποιο προϊόν ενυδάτωσης που επιθυμείς.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα