Μην χασετε

2χρονο αγοράκι πήγε στα επείγοντα λόγω κοινής γρίπης και του αφαίρεσαν όγκο στον εγκέφαλο!

Ο δύο χρονών Hugo Marshall ήταν άρρωστος και παρουσίαζε συμπτώματα κοινής γρίπης. Ωστόσο, η κατάστασή του δεν βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια των τριών ημερών. Έτσι, η μητέρα του αποφάσισε να τον πάει στο Γενικό Νοσοκομείο για να τον εξετάσει ένας παιδίατρος. Αυτή ήταν η αρχή μιας έντονης περιπέτειας που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει!

Ο μικρός διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο ο οποίος έπρεπε να αφαιρεθεί άμεσα, προκειμένου να ζήσει. Μέσα σε 6 ώρες από τη στιγμή που έφτασε στα επείγοντα, έγινε η διαγνώσω και κανονίστηκε το χειρουργείο.

«Τον έβαλαν σ’ ένα κρεββάτι, διασωληνώθηκε και του έγινε επείγουσα αξονική τομογραφία. Αμέσως μετά οι γιατροί πήραν το πράσινο φως για την επείγουσα επέμβαση κι ο γιος μας μπήκε στο χειρουργείο», λέει η μαμά του, η οποία δηλώνει «αιώνια ευγνώμων» για την άμεση παρέμβαση των γιατρών.

Δύο μέρες μετά το πρώτο χειρουργείο, ο μικρός Hugo υποβλήθηκε σε μια δεύτερη επέμβαση 14 ωρών. Οι χειρουργοί κατάφεραν να αφαιρέσουν το 90% του όγκου, αλλά το υπόλοιπο 10% δεν μπορεί να αφαιρεθεί με χειρουργείο.

Advertisements

Επειδή ο Hugo είναι πολύ μικρός για να κάνει ακτινοθεραπεία, δηλαδή την προτιμώμενη θεραπεία για αυτόν τον τύπο όγκου, θα υποβληθεί σε εξαντλητικές χημειοθεραπείες που θα κρατήσουν 56 εβδομάδες. 

Αυτή τη στιγμή αναρρώνει στο νοσοκομείο μαζί με τη μαμά του, η οποία δεν έχει φύγει λεπτό από δίπλα του, τον μπαμπά και τον μεγάλο αδερφό. Η οικογένεια του Hugo ελπίζει ότι ο μικρός τους θα μπορέσει να επιστρέψει σπίτι πριν τα Χριστούγεννα, και είναι αισιόδοξοι για το μέλλον.

 

mama365.gr

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα