Μην χασετε

15 όμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε τα Χριστουγεννιάτικα δώρα

Τις περισσότερες φορές αγοράζουμε τα δώρα για τους αγαπημένους μας για τα Χριστούγεννα και μετά απλώς τα κρύβουμε κάπου μέχρι να έρθει η ώρα να τους τα δώσουμε. Αντί όμως να αφήσουμε τη συσκευασία που μας έκαναν στο κατάστημα, δεν θα ήταν καλύτερο να τα τυλίγαμε εμείς οι ίδιοι ώστε να δίναμε και τη δική μας προσωπική πινελιά στο δώρο;

Advertisements

Έτσι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σαν διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού μας μέχρι να έρθει η ώρα να τα δώσουμε. Εάν θέλεις λοιπόν να διακοσμήσεις φέτος τα δώρα που θα αγοράσεις ρίξε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις για να πάρεις μερικές ιδέες.

Ιδέες για όμορφο περιτύλιγμα δώρων

Αποξηραμένα φρούτα

Χρησιμοποίησε αποξηραμένα φρούτα για να διακοσμήσεις το περιτύλιγμα των δώρων σου. Πέρασε στη κορδέλα που θα τυλίξεις γύρω από το δώρο ένα αποξηραμένο πορτοκάλι ή μήλο μαζί με ένα κλαδάκι από έλατο.

Καρτελάκι με όνομα

Για να μη μπερδέψεις τα δώρα μεταξύ τους χρησιμοποίησε καρτελάκια που θα γράφουν το όνομα του παραλήπτη τους. Εκτύπωσε σε χοντρό χαρτόνι το όνομα που θέλεις και ένα δέντρο από κάτω. Κόψε το περίγραμμα του δέντρου με ένα κοπίδι για να αφήσεις μόνο το σχήμα του δέντρου και στερέωσε το καρτελάκι πάνω στο δώρο.

Κύκλος με φτερά

Χρησιμοποίησε ένα μαλακό σύρμα για να δημιουργήσεις ένα κύκλο στη διάμετρο που θέλεις εσύ. Κόλλησε πάνω του φτερά και πούπουλα έτσι ώστε να τον καλύψεις πλήρως και πάνω από αυτά πρόσθεσε ένα κλαδάκι από έλατο και γκι για να δώσεις χρώμα. Μη ξεχάσεις να προσθέσεις ένα θηλάκι στο πάνω μέρος του κύκλου σου για να μπορέσει να το κρεμάσει στο δέντρο του ο παραλήπτης του δώρου σου.

Γράμματα scramble

Κόλλησε πάνω σε μια κόκκινη κορδέλα γράμματα scramble ώστε να σχηματίσεις τις δικές σου ευχές για φέτος τα Χριστούγεννα. Πρόσθεσε κλαδάκια από έλατο και ένα κόκκινο φιόγκο για να ολοκληρώσεις το στολίδι σου και τοποθέτησε το στο περιτύλιγμα του δώρου.

Μπαστουνάκι καραμέλας

Διακόσμησε το δώρο των Χριστουγέννων με ένα μπαστούνι καραμέλας και μια έντονη χριστουγεννιάτικη κορδέλα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις για τη διακόσμηση gingerbread μπισκότα σε σχήμα από ανθρωπάκι.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Επέλεξε έντονα περιτυλίγματα με μοτίβα για να τυλίξεις τα δώρα σου. Κόψε από κόκκινο και λευκό χαρτόνι χριστουγεννιάτικες κάλτσες, μπάλες, χιονονιφάδες και δώρα και στερέωσε τα στο περιτύλιγμα του δώρου με ένα σπάγκο.

Κύκλος με νήμα

Σχημάτισε ένα κύκλο με ένα σύρμα και κάλυψε τον τυλίγοντας γύρω του ένα χοντρό νήμα στο χρώμα που σου αρέσει. Χρησιμοποίησε φτερά και σπάγκο για να διακοσμήσεις το κύκλο αυτό και πρόσθεσε ένα θηλάκι στο πάνω μέρος για να μπορέσει να το στολίσει ο παραλήπτης του δώρου στο δέντρο του.

Advertisements

Πουγκί με δέντρο

Για τα πιο μικρά σε μέγεθος δώρα χρησιμοποίησε ένα υφασμάτινο πουγκί για να  τα τυλίξεις. Ζωγράφισε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο εξωτερικό μέρος του πουγκιού και ασφάλισε το με λίγο σπάγκο. Ολοκλήρωσε τη διακόσμηση του δώρου σου τοποθετώντας ένα κουδουνάκι στο σημείο που κλείνει ο σπάγκος.

Τάρανδος

Τύλιξε τα δώρα σου με ένα καφέ χαρτί περιτυλίγματος. Για να σχηματίσεις τον τάρανδο κόψε από ένα σκούρο καφέ χαρτόνι τα κέρατα, από ανοιχτό καφέ χαρτόνι τα αφτιά, από κόκκινο τη μύτη και από άσπρο τα μάτια. Κόλλησε τα πάνω στο περιτύλιγμα του δώρου έτσι ώστε να δημιουργήσεις τον τάρανδο και τέλος ζωγράφισε με ένα μαρκαδόρο τα μάτια και το στόμα του.

Ζωγραφιστές κάρτες

Ζωγράφισε στο καρτελάκι που θα γράψεις το όνομα του παραλήπτη του δώρου έναν τάρανδο, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ή ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι για να το διακοσμήσεις. Μη ξεχάσεις να του γράψεις τη δική σου ευχή για φέτος τα Χριστούγεννα.

Πουγκί με κουτάλα

Αν θέλεις να κάνεις δώρο σε κάποιον σοκολατένια τρουφάκια ή κουραμπιέδες ή κάποιο άλλο γλύκισμα τοποθέτησε τα σε ένα πλαστικό σακουλάκι και αυτό μέσα στο υφασμάτινο πουγκί. Στόλισε το κλείσιμο του πουγκιού με ένα στικ κανέλας, γκι και μια μικρή ξύλινη κουτάλα.

Κλαδί από έλατο

Χρησιμοποίησε ένα πιστόλι σιλικόνης για να κολλήσεις στο περιτύλιγμα του δώρου ένα κλαδάκι από έλατο. Κόλλησε στο πάνω μέρος του ένα αυτοκόλλητο αστέρι για να δημιουργήσεις το χριστουγεννιάτικο σου δέντρο.

Κύκλος με κλωστή

Χρησιμοποίησε ένα μεταλλικό κύκλο και τύλιξε τον με νήμα σε χρώμα που σου αρέσει. Με ένα δεύτερο νήμα διαφορετικού χρώματος μπορείς να σχηματίσεις το περίγραμμα ενός αστεριού στο εσωτερικό του. Πρόσθεσε πούπουλα και όποιο άλλο διακοσμητικό στοιχείο θέλεις και ένα θηλάκι στο πάνω μέρος του για να ολοκληρώσεις τη διακόσμηση.

Αρκούδος

Για να τυλίξεις τα δώρα των παιδιών χρησιμοποίησε ένα καφέ χαρτί περιτυλίγματος. Από ένα χαρτόνι ίδιου χρώματος κόψε δύο κύκλους για τα αφτιά του αρκούδου και δύο πιο μακρόστενους για τα πόδια. Στη συνέχεια, κόψε από λευκό χαρτόνι δύο κύκλους μικρότερης διαμέτρου για το εσωτερικό των αφτιών και ένα μεγάλο για τη μουσούδα. Κόλλησε όλα τα χαρτόνια στο εξωτερικό του περιτυλίγματος ώστε να δημιουργήσεις το βασικό σχήμα του αρκούδου. Ολοκλήρωσε τη διακόσμηση ζωγραφίζοντας τα μάτια, τα μάγουλα και τη μουσούδα πάνω στο χαρτί περιτυλίγματος.

Αστέρια

Από ένα χαρτόνι που έχει το σχέδιο που θέλεις κόψε μεγάλα αστέρια και κόλλησε τα στο περιτύλιγμα του δώρου σου. Φρόντισε το χαρτί περιτυλίγματος και του αστεριού να έχουν αντίθετα χρώματα για ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα.

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα