Μην χασετε

11 έξυπνα tips για να διατηρείτε το σπίτι σας μόνιμα τακτοποιημένο

Αν οι ρυθμοί της ζωής σας είναι ιδιαίτερα έντονοι, τότε γνωρίζετε πως είναι δύσκολο να διατηρείτε το σπίτι σας μόνιμα τακτοποιημένο.

 

Ξεκινάτε την εβδομάδα με ένα καθαρό σπίτι (αναλόγως πόσα πράγματα έχετε προλάβει να κάνετε το Σαββατοκύριακο) και μέχρι τα μέσα της εβδομάδας δημιουργείται μια στοίβα με καθαρά ρούχα στο κρεβάτι σας, η τσάντα του γυμναστηρίου βρίσκεται στο πάτωμα και ο νεροχύτης σας είναι γεμάτος άπλυτα πιάτα. Μέχρι την Παρασκευή το σπίτι σας μοιάζει με… βομβαρδισμένο τοπίο.

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να βγείτε από αυτόν τον φαύλο κύκλο. Υιοθετήστε τα παρακάτω 11 tips και θα δείτε πως το θέμα «καθαριότητα» θα γίνει πολύ πιο εύκολο και το σπίτι σας θα είναι τακτοποιημένο σχεδόν σε μόνιμη βάση.

Advertisements

 

Στρώστε το κρεβάτι σας μόλις σηκωθείτε το πρωί. Θα σας ενεργοποιήσει και θα σας αποτρέψει να… επιστρέψετε πίσω σ’ αυτό.

 

Κρεμάστε αμέσως τα ρούχα που έχετε φορέσει. Αν σκέφτεστε να τα ξαναφορέσετε μην τα πετάτε απλώς σε μια πολυθρόνα, αλλά δημιουργήστε έναν ξεχωριστό χώρο στην ντουλάπα σας.

 

Καθαρίστε τη ντουζιέρα αμέσως μετά από κάθε μπάνιο. Ένα γρήγορο καθάρισμα θα διατηρήσει τις επιφάνειες καθαρές και θα μειώσει πολύ τον χρόνο που θα πρέπει να αφιερώσετε στο μπάνιο σας όταν θα έρθει η ώρα για πιο βαθύ καθάρισμα.

 

Σκουπίστε τους πάγκους του μπάνιου πριν πέσετε για ύπνο. Μόλις τελειώσετε με την βραδινή σας ρουτίνα κάντε ένα γρήγορο καθάρισμα ώστε να μην συσσωρεύεται η ακαταστασία.

 

Advertisements
Αδειάστε το πλυντήριο πιάτων το πρωί, ενώ φτιάχνετε τον καφέ σας. Διαφορετικά τα καθαρά σας πιάτα θα μείνουν εκεί όλη τη μέρα.

 

Όταν προσέξετε κάποιον λεκέ στην κουζίνα σας καθαρίστε τον αμέσως και μην τον αφήσετε για το Σαββατοκύριακο.

 

Καθαρίζετε ενώ μαγειρεύετε. Κάντε την προεργασία του γεύματος και πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε καθαρίστε ό,τι λερώσατε. Όταν το φαγητό σας είναι έτοιμο καθαρίστε τα σκευή που χρησιμοποιήσετε πριν κάτσετε να φάτε.

 

Γεμίστε και βάλτε το πλυντήριο πιάτων το βράδυ. Μην το αφήσετε για το πρωί, όσο δελεαστική κι αν είναι η ιδέα (έτσι ώστε τα πιάτα σας να είναι έτοιμα για να μπουν στη θέση τους το πρωί που θα ξυπνήσετε).

 

Καθαρίστε το coffee table και τα υπόλοιπα τραπεζάκια του καθιστικού σας το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Αν παρακολουθείτε τηλεόραση, τότε μια καλή ευκαιρία είναι να το κάνετε στις διαφημίσεις!

 

Βγάλτε τα σκουπίδια κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι. Με αυτή τη συνήθεια θα εξασφαλίσετε πως δεν θα συσσωρευτούν στοίβες σκουπιδιών στο σπίτι.

 

Μόλις γυρίσετε από το γυμναστήριο βάλτε αμέσως τα άπλυτα στο καλάθι και τον υπόλοιπο εξοπλισμό στη θέση του και μην περιμένετε να το κάνετε την επόμενη μέρα.

 

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα