Μην χασετε

10 τρόποι να κάνεις την αποτρίχωση με κερί λιγότερο επώδυνη

Όλα τα μυστικά που αξίζει να ξέρεις

Advertisements

Για μερικές περιπτώσεις, η φράση “η ομορφιά θέλει θυσίες” είναι πέρα για πέρα αληθινή, και μία από αυτές είναι το επίπονο κεφάλαιο αποτρίχωση με κερί.

Κι όμως, η μέθοδος απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας δεν είναι απαραίτητο να είναι συνυφασμένη με έντονο πόνο και αίσθηση δυσφορίας. Παρακάτω θα βρεις 10 μυστικά για να γίνει η αποτρίχωση με κερί λιγότερο “τραυματική”:

1. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, οι τρίχες θα πρέπει να είναι μακριές -περίπου στο μήκος ενός κόκκου ρυζιού- πριν το ραντεβού με την αισθητικό. Το κερί θα είναι πολύ πιο εύκολο έτσι να τις “πιάσει” με αποτέλεσμα η διαδικασία να διαρκεί λιγότερο.

2. Η ξηρή επιδερμίδα κάνει πιο πιθανό το σπάσιμο της τρίχας κατά την αποτρίχωση. Η απολέπιση μία μέρα πριν το ραντεβού είναι πολύ σημαντική προκειμένου να έχουν απομακρυνθεί τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. 

3. Εάν έχεις χαμηλή αντοχή στον πόνο, ένα παυσίπονο μπορεί να είναι σωτήριο, καθώς θα μειώσει τη φλεγμονή στο δέρμα.

4. Εάν κάνεις αποτρίχωση μόνη στο σπίτι, έλεγξε τη σωστή θερμοκρασία του κεριού στην εσωτερική πλευρά του χεριού. Αν είναι πολύ κρύο, δεν θα απλωθεί σωστά ενώ αν είναι πολύ ζεστό, υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων και ερεθισμών στην επιδερμίδα. 

5. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, η αντοχή στον πόνο μειώνεται. Απόφυγε να κλείσεις ραντεβού για αποτρίχωση εκείνες τις μέρες και προτίμησε εκείνες στη μέση του κύκλου, δηλαδή την περίοδο της ωορρηξίας.

6. Εάν κάνεις μόνη σου αποτρίχωση, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τη φορά με την οποία θα πρέπει να απλώνεται το κερί. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να απλώνεται στην κατεύθυνση που φυτρώνει η τρίχα, ενώ η ταινία θα πρέπει να απομακρύνεται με την αντίθετη φορά, όσο η επιδερμίδα στο συγκεκριμένο σημείο είναι τεντωμένη.

Advertisements

7. Κατά την περίοδο χορήγησης φαρμακευτικής αγωγής με ρετινοειδή για την ακμή, συνιστάται η αποφυγή της αποτρίχωσης με κερί, καθώς η επιδερμίδα τείνει να είναι εξαιρετικά ευαίσθητη. Το ίδιο ισχύει και για όταν η επιδερμίδα πάσχει από εγκαύματα.

8. Τα πολύ στενά ρούχα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στην επιδερμίδα μετά την αποτρίχωση εξαιτίας της τριβής. Ιδανική επιλογή είναι τα ρούχα με πιο φαρδιές γραμμές που επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει.

9. Τα πολύ καυτά ντους και το μπάνιο στη θάλασσα μετά την αποτρίχωση μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στην επιδερμίδα. Περίμενε ιδανικά 1-2 μέρες πριν ενδώσεις σε ένα ντους με καυτό νερό ή πριν πας για μπάνιο στη θάλασσα.

10. Καθώς η επιδερμίδα μετά την αποτρίχωση είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, το αντηλιακό και η ενυδατική κρέμα δεν θα πρέπει να παραλείπονται. ‘Ενα προϊόν που να περιέχει κάποιο καταπραϋντικό έλαιο αποτελεί επίσης μια πολύ καλή προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησης της.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα