Μην χασετε

10 λάθη που κάνουν οι 30αρες στον έρωτα!

Η καλύτερη ηλικία, λένε, για τις γυναίκες είναι τα 30. Είναι η φάση στη ζωή τους που αρχίζουν να μαθαίνουν ποιες είναι, τι θέλουν και πώς να το αποκτήσουν. Έχουν μια δουλειά που τις ανανεώνει (ή και όχι), έχουν φίλους που αγαπούν και μια καθημερινότητα που τους ταιριάζει. Κάποιες γνωρίζουν τον έρωτα της ζωής τους, κάποιες τον ψάχνουν και κάποιες άλλες τον ξαναβρίσκουν όταν γεννούν το πρώτο τους παιδί. Τα 30 είναι μαγικά, όμως κρύβουν και κάποιες σημαντικές αλήθειες.

Ανακάλυψε τα 10 λάθη στον έρωτα που κάνουν οι γυναίκες σε αυτή την ηλικία που… όταν τα συνειδητοποιούν μαθαίνουν τελικά πολλά για τον εαυτό τους:

1.Πιστεύουν ότι τα 30 είναι «σταθμός»: Πρέπει να παντρευτούν, να αγαπήσουν, να κάνουν παιδιά. Πότε; Στα 30! Μια σκέψη που αγχώνει, σε οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και μπορεί να σε κάνει δυστυχισμένη. Κάθε ηλικία προσφέρεται για εμπειρίες και η καθεμιά από εμάς καθορίζει πότε θα τις ζήσει και πότε όχι.

2.Δεν κάνουν τις σωστές ερωτήσεις επειδή φοβούνται την απάντηση:  Είναι αστείο, αλλά το «που οδηγεί αυτή η σχέση» μπορεί να θεωρείται κλισέ ερώτηση που ξενερώνει τους άντρες, αλλά όσο και να την αποφεύγεις, πρέπει να την κάνεις. Αν δεν τον ρωτήσεις αν θέλει να παντρευτείτε κάποια στιγμή, δεν θα μπορέσεις να προγραμματίσεις το μέλλον σου όπως θέλεις.

Advertisements

3.Δεν διασκεδάζουν όπως παλιότερα: Δουλεύεις περισσότερο, θέλεις να περνάς χρόνο στο σπίτι με τον καλό σου και έχεις βάλει σε δεύτερη μοίρα τις βόλτες με τις φίλες σου και την διασκέδασή σου. Μια σχέση είναι ευτυχισμένη όταν ανανεώνεται και το πολύ «μαζί» δεν κάνει πάντα καλό, όπως και το να μην περνάς καλά μαζί του και να αναλώνεστε μόνο σε γκρίνιες και τσακωμούς.

4.Ξεχνούν τους στόχους τους: Θέλεις να δώσεις προτεραιότητα σε εκείνον, στη σχέση σας και στα σχέδιά σας για το μέλλον. Στην πορεία, μην ξεχνάς, όμως, τα πράγματα που θα σε κάνουν ευτυχισμένη και θα σε ολοκληρώσουν, όπως οι σπουδές σου ή η δουλειά σου!

5.Δεν αναρωτιούνται αν είναι έτοιμες για μια σοβαρή σχέση, για γάμο, για παιδιά: Οι περισσότερες γυναίκες στα 30 σκέφτονται να κάνουν την δική τους οικογένεια, αλλά λίγες αναρωτιούνται αν είναι έτοιμες ή αν όλα αυτά είναι όσα θα τις κάνουν ευτυχισμένες.

6.Δεν ακούν το ένστικτό τους: Ξέρεις ότι δεν είναι ο κατάλληλος για σένα, αλλά επιμένεις να κάνεις την σχέση σας να λειτουργήσει . Επειδή είσαι πολύ μεγάλη πια, επειδή έχουν γνωριστεί οι γονείς σας, επειδή έχεις βολευτεί. Μήπως να ακούσεις τι σου λέει το ένστικτο σου;

7.Ονειρεύονται και δεν βλέπουν την… πραγματικότητα: Θέλεις τον τέλειο γάμο, το τέλειο σπίτι, τις τέλειες συνθήκες; Τα όνειρα είναι πολύ σημαντικά γιατί έτσι εξελισσόμαστε, όμως μια σχέση απαιτεί ρεαλισμό, συμβιβασμούς και υπομονή.

Advertisements

8.Ανέχονται… όσα δεν θα έπρεπε: Η ηλικία σε αγχώνει και δεν θέλεις να χωρίσεις. Μήπως, όμως, η ανοχή που δείχνεις σου κάνει κακό; Άλλο o συμβιβασμός κι άλλο να ανέχεσαι πράγματα που σε ‘χαλάνε’ σαν άνθρωπο.

9.Συνεχίζουν να μπερδεύονται… με παλιές σχέσεις και έρωτες: Τα social media δεν έχουν διευκολύνει την κατάσταση, αφού τον βλέπεις παντού κάθε φορά που ανοίγεις τον υπολογιστή σου. Στα 30 σου καλό είναι να αποφασίσεις, όμως, ότι όταν ένας άνθρωπος δεν σου κάνει καλό, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει και στη ζωή σου.

10.Δεν αγαπούν (ακόμα) αρκετά τον εαυτό τους: Μια σχέση μπορεί να σου φέρει την ευτυχία που θέλεις, μόνο αν πρώτα έχεις μάθει να εκτιμάς και να αγαπάς τον εαυτό σου. Έτσι όχι μόνο θα είσαι σίγουρη ότι έχεις διαλέξει τον κατάλληλο σύντροφο για εσένα αλλά θα ξέρεις πάντα τι είναι καλό για σένα και την σχέση σου.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα