Μην χασετε

Φτιάξτε πεντανόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με φασολάκια

Μια συνταγή κατάλληλη για κάθε εποχή. Πεντανόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με φασολάκια. Παραδοσιακό φαγητό και άκρως θρεπτικό. Το καλύτερο λαδερό φαγητό. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Advertisements

Υλικά συνταγής

  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό φασολάκια
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • 3 μέτρια καρότα, κομμένα
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους
  • 3 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. περίπου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Αρχικά, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μισό βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα με τα μανιτάρια.
  • Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και τ’ αφήνουμε να μαλακώσουν.
  • Έπειτα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βράσει, ώσπου να μαλακώσει.
  • Αφού μαλακώσει το μοσχαράκι, ρίχνουμε τα φασολάκια, από πάνω τα καρότα και τα μανιτάρια που έχουμε σοτάρει και ανακατεύουμε καλά.
  • Μετά, ρίχνουμε πάλι λίγο πιπέρι και το μισό μαϊντανό.
  • Βράζουμε το φαγητό για 15 με 20 λεπτά να ενωθεί, σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Αφού τελειώσουμε, ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Πέρα από καρότο, μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες στο φαγητό.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα