Μην χασετε

Φτιάξτε εύκολα και οικονομικά ταρτάκια σοκολάτας με καραμέλα με 6 μόνο υλικά

Τα παρακάτω ταρτάκια σοκολάτας με καραμέλα είναι μια εύκολη και οικονομική λύση για γλυκάκι!

Advertisements

Για τα ταρτάκια σοκολάτας με καραμέλα θα χρειαστείτε:

  • 20 ‏μπισκότα σοκολάτας
  • 4 κουταλιές της σούπας ‏λιωμένο βούτυρο
  • 1½ φλ. ‏ζάχαρη
  • ½ φλ. ‏νερό
  • ½ + 1/2 κούπα ‏κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 170 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας

Υλικά για τη γέμιση

  • 1 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 φλιτζ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζ. ‏κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 φλιτζ. ‏γάλα σε σκόνη (χωρίστε το σε 3/4 και 1/4)

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν πούδρα είτε στο μπλέντερ, είτε σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς θρυμματίζοντας τα με έναν πλάστη. Στη συνέχεια. ανακατεύετε το τρίμμα μπισκότου και το λιωμένο βούτυρο σ΄ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενωθούν.
  2. Σε μια φόρμα για cupcakes τοποθετείτε 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη από το μείγμα μπισκότου και με τα δάχτυλα σας τα σχηματίζετε σε ταρτάκια πιέζοντας τα προς τα κάτω και γύρω από τα τοιχώματα ώστε να δημιουργήσετε ένα βαθούλωμα για τη γέμιση. Τέλος, τα αφήνετε να παγώσουν για 2 ώρες.
  3. Στο σημείο αυτό ετοιμάζετε την καραμέλα
  4. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να πάρουν ένα κεχριμπαρένιο χρώμα. Μην ανακατέψετε!
  5. Αποσύρετε από την φωτιά , προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια. Στο σημείο αυτό προσέξτε γιατί επειδή καραμέλα είναι καυτή μόλις έρθει σε επαφή με την κρέμα γάλακτος θα αρχίσει να αφρίζει και θα φουσκώνει αλλά μην ανησυχήσετε καθώς ο όγκος θα πέσει αμέσως.
  6. Αφού βγάλετε τα ταρτάκια από την κατάψυξη τα περιχύνετε αμέσως με την καυτή καραμέλα χωρίς να τα παραγεμίσετε. Αφήστε τα στην άκρη μέχρι να σφίξει η καραμέλα για περίπου 5 λεπτά.
  7. Τέλος, φτιάχνετε την σοκολάτα γκανάς
  8. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και προσθέστε την κουβερτούρα. Αφήστε το μείγμα να «σταθεί» για 1 λεπτό και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα.
  9. Περιχύνετε την στρώση της καραμέλας και τοποθετείτε για 1 ώρα στο ψυγείο ωσότου σφίξει η σοκολάτα.
  10. Τέλος ,προαιρετικά, προσθέτετε αλάτι για να εξισορροπήσετε την γλυκύτητα.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα