Μην χασετε

Φτιάξτε αφράτα κρουασάν χωρίς βούτυρο και αυγά: Και νόστιμα και υγιεινά

Πάντα έχουμε όρεξη για ένα γλυκό μαζί με τον καφέ μας.

Advertisements

Τι καλύτερο από μια λαχταριστή και γλυκιά αμαρτία; 

Για να μην έχουμε όμως τύψεις, μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλυκό υγιεινό, χωρίς πολλές θερμίδες.

Ψάξαμε και βρήκαμε μια πανεύκολη συνταγή για κρουασάν χωρίς βούτυρο και αυγά!

Κι όμως, μπορείς να φτιάξεις τα αγαπημένα σου αφράτα κρουασάν χωρίς να ανησυχείς ότι θα παχύνεις αλλά με την ίδια νοστιμιά.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς:

Υλικά

  • 130 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 140 γραμμάρια  αλεύρι  τύπου 00
  • 140 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 60  γραμμάρια ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • 12 γραμμάρια μαγιά μπύρας
  • 30 γραμμάρια φυτικό λάδι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό.

Χτυπάμε το αλεύρι ολικής και το τύπου 00, τη ζάχαρη, το φυτικό λάδι, και το γάλα με τη μαγιά για περίπου ένα λεπτό σε ένα μίξερ. Όταν αναμειχθούν καλά, ζυμώνουμε τη ζύμη για άλλα 10 λεπτά, ώστε να γίνει ομοιογενής.

Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε για ακόμη ένα λεπτό. Θα πρέπει η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες.

Advertisements

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και σχηματίζουμε έναν κύκλο. Χωρίζουμε τον κύκλο σε 8-10 τρίγωνα.

Μπορούμε μέσα να προσθέσουμε ότι θέλουμε σαν γέμιση (σοκολάτα, μαρμελάδα κτλ.).

Τυλίγουμε τα τρίγωνα ώστε να σχηματιστούν τα κρουασάν.

Τοποθετούμε κάθε κρουασάν σε ταψί με λαδόκολλα και με λίγη απόσταση απόσταση μεταξύ τους.

Αφήνουμε τα κρουασάν μέσα στο φούρνο με φως για 30-60 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθος τους.

Στη συνέχεια, αλείφουμε την κάθε επιφάνεια με λίγο γάλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά.

Έτοιμα, ζεστά και λαχταριστά!

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα