Μην χασετε

Τυρόπιτα καταΐφι με καπνιστό τυρί και παρμεζάνα: Ένα τέλειο σνακ για κάθε μέρα

Πως να φτάξετε τυρόπιτα κανταΐφι με καπνιστό τυρί και παρμεζάνα. Τέλειο σνακ για κάθε μέρα!

Advertisements

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Συστατικά

  • 150 γρ. μετσοβόνε
  • 200 γρ. γκούντα, τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 400 γρ. φέτα
  • 500 γρ. καταΐφι
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 4 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ τρίβουμε το μετσοβόνε, βάζουμε τη γκούντα, την παρμεζάνα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
  • Ξάνουμε πολύ καλά το καταΐφι μας μέχρι να πάρει μια αέρινη υφή.
  • Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρέξ 25×35 εκ. και απλώνουμε το μισό καταΐφι σε όλη την επιφάνειά του.
  • Απλώνουμε όλη γέμιση πάνω από το καταΐφι φροντίζοντας να αφήσουμε ένα κενό 1 εκ. περιμετρικά.
  • Απλώνουμε το υπόλοιπα καταΐφι και απλώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να σταματήσουμε την υπόλοιπη διαδικασία και να ψήσουμε την τυρόπιτα στους 160ο C για 1 ώρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Περιχύνουμε πάνω από την τυρόπιτα με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
  • Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας για να απορροφηθεί όλη η υγρασία από το καταΐφι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

 

akispetretzikis.com

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα