Μην χασετε

Το σωστό κούρεμα για εσένα, με βάση το σχήμα του προσώπου σου

Σκέφτεσαι να κάνεις μια αλλαγή στα μαλλιά σου; Διάβασε αυτό πρώτα

Advertisements

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίρνουμε υπόψη μας όταν σκεφτόμαστε να αλλάξουμε το κούρεμα μας: οι τάσεις του σήμερα, μια αυθόρμητη αλλαγή έμπνευσης, μια πολύ απαραίτητη ανανέωση ή μια τεράστια ανάγκη για αλλαγή μετά από έναν επώδυνο χωρισμό.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν επισκεπτείς το κομμωτήριο είναι το αν το νέο σου κούρεμα θα ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου σου. Επαγγελματίες hair stylists μοιράζονται τις δικές του συμβουλές για το ποιο κούρεμα μας ταιριάζει, σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου μας:

Στρογγυλό πρόσωπο

«Ένα στρογγυλό πρόσωπο θα είναι υπέροχο με ένα ασύμμετρο κούρεμα, δηλαδή μία μείξη διαφόρων μηκών», λέει ο hairstylist Paul Labrecque. «Αν προσθέσεις μία έντονη χωρίστρα στο πλάι και μακριές αφέλειες που θα πέφτουν στο πλάι, θα μοιάζεις πιο αδύνατη».

«Αντιθέτως, αν επιθυμείς μία χωρίστρα στη μέση ο καλύτερος τρόπος για να «δουλέψει» σε ένα στρογγυλό πρόσωπο είναι τα μαλλιά σου να είναι λίγο πιο μακριά από το ύψος των ώμων με μύτες που φτάνουν στο ύψος του σαγονιού σου».

Οβάλ πρόσωπο

«Αν το πρόσωπο σου τείνει να μοιάζει μακρύ, οι ίσιες αφέλειες μέχρι το ύψος των φρυδιών θα δώσουν τη ψευδαίσθηση του πλάτους», λέει ο hair stylist Chris McMillan.

«Μία χωρίστρα στη μέση για μαλλιά που αγγίζουν τους ώμους (ή είναι πιο μακριά), είναι ό,τι χρειάζεσαι απέναντι σε ένα οβάλ background. Για να μη φαίνεται πολύ αυστηρό, προτίμησε μερικούς απαλούς κυματισμούς».

Advertisements

Τετράγωνο πρόσωπο

«Δοκίμασε κυματισμούς από τα αυτιά και κάτω που θα καλύψουν την ‘αυστηρότητα’ του σαγονιού», προτείνει ο McMillan. Για να προσθέσεις περισσότερη διάσταση, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις ανταύγειες.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

«Τα μαλλιά που φτάνουν ακριβώς κάτω από το σαγόνι, βοηθούν στο να ‘γεμίσει’ η περιοχή και μαλακώνουν το τρίγωνο του προσώπου», εξηγεί ο Ted Gibson, hairstylist. «Για να απαλύνεις ακόμα περισσότερο τις γραμμές του προσώπου, δώσε όγκο στα μαλλιά με μία στρογγυλή βούρτσα κι ένα σπρέι όγκου».

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα