Μην χασετε

Ψεύτικα νύχια και ο σωστός τρόπος εφαρμογής ή αφαίρεσης τους

Κάθε γυναίκα λατρεύει τα καλοσχηματισμένα και γερά νύχια που ολοκληρώνουν την εμφάνιση της με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο να διατηρήσουμε το μήκος τους χωρίς να έχουμε αναπάντεχα σπασίματα. Κάπου εκεί βέβαια έρχονται να βοηθήσουν τα ψεύτικα νύχια, τα οποία αποτελούν μια ακόμη λύση στα αδύναμα νύχια που σπάνε και ξεφλουδίζουν.

Αντίστοιχα με τα τεχνητά νύχια με τζελ ή ακρυλικό, τα νύχια με κόλλα που είναι ψεύτικα, μπορούν να αυξήσουν το μήκος του φυσικού νυχιού. Η διάρκεια αντοχής τους είναι περίπου 20-25 μέρες, σχεδόν όσο και τα ακρυλικά νύχια. Αν βέβαια για κάποιο λόγο ένα νύχι σας ξεκολλήσει μπορείτε απλά να τοποθετήσετε ένα νέο στη θέση του, χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσετε και τα υπόλοιπα.

Μάλιστα τα ψεύτικα νύχια κυκλοφορούν στα καταστήματα καλλυντικών τόσο σε άβαφα, όσο και σε διάφορα εντυπωσιακά σχέδια, όπως γραμμές, πουά και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Πολύ δημοφιλή είναι επίσης τα ψεύτικα νύχια γαλλικό σε κλασσικές αποχρώσεις, αλλά και σε παραλλαγές αυτού.

Ορισμένα από τα βαμμένα σχέδια με νύχια ψεύτικα είναι επαναχρησιμοποιούμενα. Δηλαδή μπορούν να αφαιρεθούν, να καθαριστούν από την κόλλα και να επανατοποθετηθούν, ειδικά αν η εφαρμογή τους γίνεται με ειδική αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως.

Advertisements

 

Tips για να εφαρμόσετε σωστά τα ψεύτικα νύχια

  • Θα πρέπει να επιλέξετε το ιδανικό σχήμα, μέγεθος και σχέδιο για τα νύχια σας. Αυτό δηλαδή που προσαρμόζεται καλύτερα στην βάση του νυχιού σας και δεν ξεχωρίζει.
  • Αν δεν μπορείτε να βρείτε ένα ψεύτικο νύχι που να έχει σωστή εφαρμογή στη βάση, μπορείτε να το λιμάρετε μέχρι να πάρει το σχήμα που σας ταιριάζει.
  • Δώστε σχήμα στο νύχι ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες σας.
  • Φροντίστε να στεγνώσει πολύ καλά η κόλλα στα ψεύτικα νύχια σας πριν κάνετε οτιδήποτε.
  • Αφαιρέστε τα με σωστό τρόπο για να μην καταστρέψετε την επιφάνεια του φυσικού σας νυχιού. Οι οδηγίες βρίσκονται συνήθως στο πίσω μέρος της συσκευασίας, αλλά θα τις αναφέρουμε και στη συνέχεια του άρθρου.
  • Μετά την αφαίρεση των ψεύτικων νυχιών με κόλλα, κάντε μια θεραπεία με σκληρυντικό νυχιών και λάδι για τα πετσάκια.
  • Καλό θα είναι να αφήσετε τα νύχια σας για λίγο άβαφα ή έστω χωρίς ψεύτικα νύχια για να συνέλθουν.
  • Προαιρετικά εφαρμόστε τα ψεύτικα νύχια 24 ώρες μετά την διαδικασία του μανικιούρ, έχοντας πρώτα περάσει με ασετόν την επιφάνεια τους. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε το να ξεκολλήσουν.

Προετοιμασία για την εφαρμογή

Όπως σε κάθε βάψιμο νυχιών προέχει η περιποίηση και το μανικιούρ που αποτελείται από τον καθαρισμό και το σχηματισμό τους, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση.

  1. Ξεκινήστε λοιπόν αφαιρώντας πλήρως το προηγούμενο βερνίκι από την επιφάνεια των νυχιών σας και λιμάροντας τα.
  2. Στη συνέχεια μουλιάστε τα για 5-10 λεπτά, έτσι ώστε να μαλακώσουν τα πετσάκια.
  3. Πάρτε το ξυλάκι μανικιούρ και σπρώξτε τα πετσάκια προς την βάση του νυχιού, καθαρίζοντας την επιφάνεια. Αν θέλετε μπορείτε να τα κόψετε ή να τα αφήσετε έτσι.
  4. Περάστε την επιφάνεια του νυχιού με ένα μπάφερ για να γίνει ελαφρώς πιο τραχιά. Με αυτό τον τρόπο τα ψεύτικα νύχια θα κολλήσουν καλύτερα.
  5. Ξεσκονίστε την επιφάνεια και περάστε τη με λίγο καθαρό ασετόν για να απομακρύνετε τυχόν λιπαρότητα ή σκόνη. Προαιρετικά εφαρμόστε ένα ειδικό προϊόν που αφαιρεί κάθε ίχνος λιπαρότητας από το νύχι.

 

Advertisements

Σωστή εφαρμογή ψεύτικων νυχιών

Υπάρχουν δυο βασικοί τρόποι εφαρμογής των ψεύτικων νυχιών. Ο λόγος για την κόλλα νυχιών και την αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως.

Ψεύτικα νύχια με κόλλα: Αφού έχετε βρει και προετοιμάσει το ιδανικό μέγεθος νυχιού για κάθε σας δάχτυλο, ρίξτε μια σταγόνα κόλλας σε πλήρως καθαρό νύχι και μια ακόμη στο κάτω μέρος του ψεύτικου νυχιού. Μετά βάλτε το πάνω στο φυσικό σας νύχι και αφού τοποθετηθεί στο σωστό σημείο, πιέστε ελαφρώς για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα. Αυτό ήταν! Το μόνο που μένει είναι να τα λιμάρετε στο επιθυμητό σχήμα.

Σε περίπτωση που βγει κόλλα στο δέρμα σας, μουλιάστε για λίγο το χέρι σας σε ζεστό νερό με σαπούνι, ή εναλλακτικά πάρτε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με ασετόν και αφαιρέστε τη.

Κόλλημα ψεύτικων νυχιών με αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως: Η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτή της κόλλας. Αφού προετοιμάστε τα νύχια, περάστε ένα στρώμα βάσης για να τα προστατεύσετε. Έπειτα κόψτε την ταινία ή τοποθετήστε τα ειδικά αυτοκόλλητα σε κάθε νύχι χωρίς να βγάλετε το επάνω προστατευτικό. Μετά βγάλτε το ένα επάνω χαρτάκι και κολλήστε το πρώτο ψεύτικο νύχι πιέζοντας το για 10 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα νύχια και απολαύστε το νέο σας μανικιούρ.

Advertisements

Από εκεί και πέρα, αν απλά σας ενδιαφέρει η εφαρμογή των ψεύτικων νυχιών για την βραδινή σας έξοδο και μόνο, μπορείτε να δοκιμάσετε την χρήση μιας κόλλας σε μορφή στικ. Εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα κόλλας, πιέστε το νύχι για 10 δευτερόλεπτα και είστε έτοιμη.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε για 2-3 μέρες τα ψεύτικα νύχια σας με τη χρήση ενός βερνικιού βάσης και λευκής κόλλας. Ξεκινήστε περνώντας ένα στρώμα βάσης στην επιφάνεια του φυσικού σας νυχιού και ενώ είναι ακόμη υγρό, βάλτε λίγη λευκή κόλλα στην πίσω μεριά του ψεύτικου νυχιού. Μετά κολλήστε το πάνω στο φυσικό νύχι και πιέστε το για λίγο μέχρι να κολλήσει. Πρόκειται για μια προσωρινή μέθοδο κολλήματος που όμως δεν θα βλάψει τα φυσικά σας νύχια.

Πως βγαίνουν τα ψεύτικα νύχια με κόλλα ή αυτοκόλλητη ταινία;

Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να τραβήξετε τα ψεύτικα νύχια για να τα ξεκολλήσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα πληγώσετε τα φυσικά σας νύχια, δημιουργώντας τους σοβαρό πρόβλημα. Ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας.

Κάποιοι ειδικοί συνιστούν τη βύθιση των νυχιών για λίγα λεπτά σε ασετόν ή κάποιο ειδικό προϊόν για την αφαίρεση ψεύτικων νυχιών. Στη συνέχεια με ένα ξυλάκι μανικιούρ σπρώξτε το ψεύτικο νύχι για να ξεκολλήσει. Μετά περάστε με ένα buffer την επιφάνεια του φυσικού σας νυχιού για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα κόλλας. Τέλος, πλύντε καλά τα χέρια σας και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα.

Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε το λάδι νυχιών για να ξεκολλήσετε τα ψεύτικα νύχια σας. Ρίξτε μερικές σταγόνες ανάμεσα στο φυσικό και το ψεύτικο νύχι και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να αδρανοποιήσει την ισχύ της κόλλας. Τότε τραβήξτε τα απαλά και θα ξεκολλήσουν.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα