Μην χασετε

Τι φορούν οι Ιταλίδες αυτή την εποχή;

5 looks που θα σας κάνουν να μοιάζετε με πραγματική Ιταλίδα

Advertisements

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το στιλ των Γαλλίδων και το ταλέντο τους να κάνουν κάθε outfit να είναι κομψό. Οι Γαλλίδες όμως δεν είναι οι μόνες καλοντυμένες γυναίκες της Ευρώπης. Εξίσου κομψές είναι και οι Ιταλίδες και μάλιστα με έναν δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Σε αντίθεση με τον μινιμαλισμό των Γαλλίδων, οι γυναίκες της Ιταλίας αγαπούν τα έντονα χρώματα, τα εντυπωσιακά μοτίβα και τους mix and match συνδυασμούς. Εκπέμπουν μία έμφυτη αυτοπεποίθηση μέσα στα more is more σύνολα τους κάνοντας όλες εμάς να τις θαυμάζουμε και να τις παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον.

Icons όπως η Donatella Versace και η Anna Dello Russo έχουν θέσει τον στιλιστικό πήχη πολύ ψηλά, προσφέροντας άπλετη έμπνευση τόσο στις υπόλοιπες Ιταλίδες fashionistas όσο και σε εμάς. Τι μας έχουν διδάξει οι Ιταλίδες; Οι στιλιστικοί κανόνες είναι για να σπάνε και η ζωή πρέπει να είναι ένα μόνιμο πάρτι με όμορφα, καλαίσθητα ρούχα.

Οι Ιταλίδες λατρεύουν τα έντονα χρώματα και τα επιλέγουν για τις εμφανίσεις τους σε όλες τις εποχές του χρόνου. Είτε είναι άνοιξη είτε φθινόπωρο ένα maxi φόρεμα σε μία έντονη κίτρινη απόχρωση θα σας φτιάξει σίγουρα την διάθεση, αλλά και θα σας κάνεις να ξεχωρίσετε.

Εκτός από τα χρώματα όμως, οι Ιταλίδες ξέρουν να κάνουν έξυπνους συνδυασμούς και για τις μεταβατικές εποχές όπως είναι το φθινόπωρο. Πριν μαζέψετε το αγαπημένο σορτς του καλοκαιριού μπορείτε να βρείτε έξυπνους τρόπους για να το φορέσετε τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου που ο καιρός ακόμα δεν είναι πολύ κρύος. Μία έξυπνη λύση είναι να το συνδυάσετε με ένα άνετο blazer που θα σας κρατήσει ζεστή και ένα ζευγάρι μποτάκια για μία πιο ροκ προσέγγιση.

Αν θέλαμε να επιλέξουμε μία τάση – πρωταγωνίστρια στην φετινή φθινοπωρινή μόδα αυτή θα ήταν σίγουρα το animal print. Και οι Ιταλίδες ξέρουν να το φορούν σωστά και με πολλούς τρόπους. Αν δεν ξέρετε πως να το εντάξετε στην εμφάνιση σας, μία εύκολη λύση είναι να επιλέξετε ένα κομμάτι και να το συνδυάσετε με basic κομμάτια, όπως μία animal printed φούστα και ένα λευκό λεπτό πουλόβερ ή ένα t-shirt.

Ακόμα και τα μαύρα φορέματα για τις Ιταλίδες ποτέ δεν είναι μία απλή επιλογή. Η γνωστή fashion influencer Chiara Ferragni επέλεξε να φορέσει σε κάποια επίσημη εμφάνιση της ένα maxi φόρεμα, που αν και έχει ως βάση του το μαύρο είναι διακοσμημένο με φλοράλ μοτίβα και μαύρη δαντέλα, κάνοντας την εμφάνιση της extravagant και σικ ταυτόχρονα.

Όσο και να λατρεύουν τα έντονα χρώματα οι Ιταλίδες, δεν ξεχνούν και την δυναμική που προσφέρουν σε ένα look οι nude αποχρώσεις. Προσφέρουν στο σύνολο μία δόση πολυτέλειας που κάθε γυναίκα θέλει να αποπνέει.

Πηγή φωτογραφιών : Instagram @tamumcpherson, @chiaraferragni, @erika_boldrin, @nixolettareggio, @veronicaferrano

Advertisements
Επιμέλεια: Κατερίνα Πιπέρη
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα