Μην χασετε

Ποια είναι τα 15 λάθη που καταστρέφουν την εμφάνισή μας όταν φοράμε το τζιν μας

Το 1871 εφευρέθηκε το τζιν από τον Levi Strauss. Από τότε μέχρι σήμερα το τζιν έχει υποστεί πάρα πολλές αλλαγές και δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε από 2 ή και περισσότερα στην ντουλάπα μας διαφορετικών στυλ. Παρ΄ όλα αυτά υπάρχουν 15 λάθη που καταστρέφουν την εμφάνισή μας όταν φοράμε το τζιν μας.

Τζιν πάνω κάτω σε ένα χρώμα

Η total-denim ένδυση έχει την τάση φέτος τα τζιν πουκάμισα και μπουφάν. Δεν χρειάζεται καθόλου να συνδυαστεί το πάνω και το κάτω μέρος με το ίδιο χρώμα τζιν. Αν φορεθούν με διαφορετικές αποχρώσεις τότε θα δημιουργεί αντίθεση και θα κάνει την εμφάνισή σας φωτεινή και περίπλοκη.

Τζιν σε ίσια γραμμή με λάθος μήκος

Advertisements

Τα τζιν σε ίσια γραμμή επανήλθαν ξανά στη μόδα και είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Το κλασικό μοντέλο πρέπει να φτάνει στον αστράγαλο. Τα τζιν που είναι πολύ μακριά μπορούν οπτικά να κάνουν τα πόδια να φαίνονται χοντρά.

Ατημέλητα ρεβέρ

Τα ρεβέρ σε τζιν είναι καλά όταν δεν έχετε την ευκαιρία να επιδιορθώσετε πολύ μακριά παντελόνια ή όταν θέλετε να διαφοροποιήσετε την εμφάνισή τους. Ωστόσο, πρέπει να είναι φροντισμένα και ίσια. Συνιστάται μάλιστα να τοποθετήσετε έναν αντίχειρα στο στρίφωμα για να μετρήσετε την ίδια απόσταση στα ρεβέρ και στα δύο πόδια.

Λάθος καβάλο

Το μήκος του καβάλου, δηλαδή η απόσταση από τη μέση του τζιν μέχρι τη ραφή μεταξύ των ποδιών, επηρεάζει πολύ το πώς θα φαίνεται το τζιν φορεμένο. Πρέπει να λάβετε υπόψιν οι ιδιαιτερότητες του σώματος, το μήκος του κορμού κλπ. Για παράδειγμα, ακόμη και τα ψηλομεσα τζιν μπορεί να έχουν το ανεπαρκές μήκος καβάλου για μια ψηλή γυναίκα με μακρύ κορμό. Σε αυτή την περίπτωση, θα φουσκώσει με λάθος τρόπο ανάμεσα στα πόδια.

Advertisements

Στενές μπότες

Πρώτα απ’ όλα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα στενό τζιν για να το βάλετε μέσα στις μπότες. Πιο φαρδιά τζιν μπορούν να δημιουργήσουν αταίριαστες ζάρες στα γόνατα. Δεύτερον, θα πρέπει να επιλέξετε μπότες με φαρδύ, ελαφρώς διπλωμένο γόνατο.

Τζιν χωμένο σε μποτάκια

Τα πόδια του τζιν δεν πρέπει να επικαλύπτουν τα μποτάκια ή τις κοντές μπότες. Θα φαίνεται καλύτερα αν τα τζιν τελειώνουν 1-2 εκατοστά πάνω από το μποτάκι.

Κανονικά τζιν τραβηγμένα πάνω από τη μέση

Τα ψηλόμεσα τζιν είναι μοντέρνα εδώ και αρκετά χρόνια καθώς είναι κομψά και άνετα. Ωστόσο, αν έχετε ένα αγαπημένο κανονικό τζιν μπορείτε να το φορέσετε κι εσείς έτσι. Φροντίστε όμως να μην το τραβήξετε μέχρι τον αφαλό και σφίξτε το με μια ζώνη για καλύτερη εφαρμογή. Ακόμη και 1 εκατοστό παραπάνω θα δημιουργήσει αταίριαστες ζάρες μεταξύ των ποδιών.

Κόψιμο που δεν ταιριάζει στο σωματότυπό σας

Δεν πρέπει να ακολουθείτε τυφλά τις τάσεις, αλλά να λαμβάνετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του σωματότυπού σας. Για παράδειγμα, τα μοντέρνα τζιν καμπάνα θα πρέπει να επιλέγονται έτσι ώστε το πόδι του παντελονιού να κάνει καμπάνα στο γόνατο. Εάν η καμπάνα είναι πολύ φαρδιά και ξεκινά από το γοφό, θα φαίνεται άσχημο σε πιο κοντές και με καμπύλες γυναίκες, και υπέροχο σε ψηλές και λεπτές.

Advertisements

Τζιν χαμηλά στους γοφούς

Αν χαμηλώσετε ένα κανονικό τζιν στους γοφούς σας, θα έχετε μια μοντέρνα, casual υπερμεγέθη εμφάνιση. Ωστόσο, αυτό δεν αξίζει να το κάνετε αν δεν είστε ψηλές με τις διαστάσεις ενός μοντέλου, επειδή μπορεί να παραμορφώσει ακόμη και ένα ωραίο σχήμα σώματος.

Skinny τζιν που είναι πολύ μακριά

Σήμερα, που τα κοντά τζιν είναι μοντέρνα, τα skinny τζιν που διπλώνουν στον αστράγαλο φαίνονται λίγο ξεπερασμένα και πρέπει να είναι κομμένα ή με ρεβερ.

Χαμηλόμεσο τζιν με κοντό τοπ

Συνιστάται να συνδυάσετε ένα κοντό τοπ με ψηλόμεσο τζιν, διαφορετικά, κινδυνεύετε να έχετε μια πονηρή εμφάνισή. Ακόμα κι αν έχετε ένα απόλυτα επίπεδο στομάχι, πρέπει να καταλάβετε πού και πότε είναι σκόπιμο να το δείξετε.

Τζιν καμπάνα σε λάθος μήκος

Το ιδανικό μήκος των τζιν καμπάνα είναι 1,5 εκατοστό πάνω από το δάπεδο. Τα πιο κοντά πατζάκια στο τζιν μπορούν να κάνουν τα πόδια σας να φαίνονται πιο χοντρά. Ενώ τα πολύ μακριά θα σέρνονται κατά μήκος του δαπέδου και θα λερώνονται.

Τζιν που είναι πολύ μεγάλα

Όταν αγοράζετε τζιν, διστάζετε συχνά μεταξύ 2 μεγεθών. Αλλά οι έμπειροι fashionistas γνωρίζουν ότι είναι καλύτερο να αγοράζετε μικρότερα. Το ύφασμα τεντώνεται όταν φοριέται και το τζιν σε μεγαλύτερο μέγεθος κρέμεται και φουσκώνει στη μέση.

Αταίριαστες πίσω τσέπες

Το σχήμα και η θέση των πίσω τσεπών μπορεί να αλλάξει το σχήμα του σώματος. Έτσι, φαρδιές τσέπες θα κάνουν οπτικά τους γοφούς φαρδύτερους. Οι ψηλά ραμμένες τσέπες θα επιμηκύνουν τα πόδια και το σχήμα του σώματος θα φαίνεται πιο γεμάτο.

Skinny τζιν χωρίς ζώνη

Παρά τους ισχυρισμούς ότι τα skinny τζιν είναι εκτός μόδας, μην βιαστείτε να τα κρύψετε βαθιά στα στη ντουλάπας σας. Δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο πριν από 5 χρόνια, αλλά μπορούν ακόμα να φορεθούν, ειδικά αν τονίσετε τη μέση σας με ζώνη. Οι ζώνες βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους το 2021 και αυτό το μοντέρνο αξεσουάρ θα σας κάνει πιο μοντέρνες.

 

toftiaxa.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα