Μην χασετε

Τα 2 μuστικά που θα κρατήσουν την ψαλίδα μακριά από τα μαλλιά σου

Υπάρχει άραγε γυναίκα που δεν βλέπει τα μαλλιά της να… “σπάνε”;

Advertisements

Κυρίως όσες έχουμε μακριά μαλλιά, καλούμαστε συνεχώς να κόβουμε τις ακρούλες προκειμένου να ελαττώσουμε το πρόβλημα της ψαλίδας, κάτι που όμως μας εμποδίζει από το να καταφέρουμε να αποκτήσουμε το μήκος που επιθυμούμε.

Συχνές αιτίες του σπασίματος της τρίχας είναι το styling, η θερμότητα και η έλλειψη ενυδάτωσης, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που η τρίχα είναι από τη φύση της εξαιρετικά αδύναμη με αποτέλεσμα να σπάει με το παραμικρό.

Και για αυτό, όμως, υπάρχει λύση.

Αυτά τα 2 «μυστικά» θα σε γλιτώσουν από τις σπασμένες άκρες πριν καν το καταλάβεις. Κάνε ένα καλό κούρεμα να διώξεις τις φθαρμένες τρίχες και μπες στη ρουτίνα που σου προτείνουμε σήμερα.

Θα μας ευγνωμονείς!

Μυστικό Νο1: Ποτέ χτένισμα στα βρεγμένα μας μαλλιά

Όταν η τρίχα είναι βρεγμένη είναι 100% πιο ευαίσθητη από ό,τι είναι υπό φυσιολογικές συνθήκες. Με το να χτενίζεις τα μαλλιά σου βρεγμένα το μόνο που καταφέρνεις είναι να τα σπας και να ξεριζώνεις, με αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου να παρατηρείς ολοένα και περισσότερες τρίχες στη χτένα σου.

Εξάλλου μην ξεχνάς ότι μόνο τα απoλύτως υγιή μαλλιά μπορούν να τεντωθούν έως και στο ένα τρίτο του μήκους τους όταν είναι υγρά, χωρίς να σπάσουν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην ξεχνάς το conditioner (για να είναι ευκολοχτένιστα) και να τα χτενίζεις μόνο όταν έχουν στεγνώσει καλά.

Μυστικό Νο2: Όχι στα ακατάλληλα λαστιχάκια

Μιλάμε φυσικά για τα απλά, πορτοκαλί του εμπορίου που χρησιμοποιούνται ακόμα και στο σούπερ μάρκετ!

Advertisements

Πολλές youtubers τα χρησιμοποιούν και τα συστήνουν στα δύσκολα χτενίσματα και –κυρίως- στις αλογοουρές για τον απλό λόγο ότι μέσα από αυτά το μαλλί δεν «γλιστράει». Δυστυχώς, πρόκειται για τον νούμερο ένα εχθρό της τρίχας, αφού μπορεί να τη φθείρει σε μεγαλύτερο βαθμό ακόμα και από την καθημερινή χρήση του σεσουάρ!

Τώρα ξέρεις τι να μην ξανακάνεις ποτέ στα μαλλιά σου.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα