Μην χασετε

Ταμπουλέ με ψητά λαχανικά και γλυκόξινο κοτόπουλο: Μια αντιοξειδωτική συνταγή για να απολαύστε χωρίς τύψεις

Ο τίτλος και η εικόνα μιλούν από μόνα τους. Απολαύστε νοστιμιά χωρίς τύψεις.

Advertisements

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

Για το ταμπουλέ

  • 1 φλ. πλιγούρι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 10 ντοματίνια
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 φρεσκα μικρά κρεμμυδάκια
  • 1 φλ. ρόδι καθαρισμένο
  • αλάτι

 

Για τα ψητά λαχανικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • φρέσκια ρίγανη και θυμάρι
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κολοκύθι
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 καυτερή πιπεριά φρέσκια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • λίγα φρέσκα μυρωδικά
  • ρίγανη και θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για το ταμπουλέ

  • Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό. Αφήνουμε 10′ να πιει τα υγρά του και να φουσκώσει. Το βάζουμε σε μπολ μεγάλο.
  • Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στο πλιγούρι. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το ρόδι. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο το μπαλσάμικο ξίδι και την κρέμα βαλσαμικού.
  • Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρύα, ψητά λαχανικά και ανακατεύουμε ξανά. Παγώνουμε το ταμπουλέ για λίγο στο ψυγείο.
  • Ψήνουμε το κοτόπουλο. Το κόβουμε σε φέτες λεπτές και σερβίρουμε με το αντιοξειδωτικό ταμπουλέ. Γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικού.

 

Για τα ψητά λαχανικά

  • Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά καρέ. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσαμικού.
  • Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
  • Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 15′ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ρίχνουμε στο ταμπουλέ.

 

Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο

  • Ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες, χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο το φιλέτο να γίνει πλακέ.Το βάζουμε σε μπολ.
  • Χτυπάμε τα υλικά της μαρινάδας σε γουδί.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλείφουμε πολύ καλά το φιλέτο.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο από 15′ μέχρι μερικές ώρες.
  • Ψήνουμε το λεπτό φιλέτο σε καυτό αντικολλητικό σκεύος (γκριλιέρα ή τηγάνι) σε μέτρια φωτιά για 3-4′ από κάθε πλευρά. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

 

Extra Tip

Όταν έχω χρόνο, ετοιμάζω αρκετά φιλέτα με μαρινάδα, τα βάζω σε σακουλάκι τροφίμων ένα ένα με την μαρινάδα τους και τα καταψύχω. Βγάζω από το προηγούμενο βράδυ στη συντήρηση όσα μαριναρισμένα φιλέτα χρειάζομαι για να αποψυχθούν σωστά.

Advertisements

Τα ψήνω στην σχάρα ή στον φούρνο.

 

argiro.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα