Μην χασετε

Συνταγή για λαχταριστό και τραγανό ψάρι γλώσσα με λαχανικά

Η γλώσσα είναι το αγαπημένο ψάρι των γονιών επειδή δεν έχει κόκαλα, αλλά και των παιδιών επειδή είναι πεντανόστιμο! Εάν, μάλιστα, μαγειρευτεί και σερβιριστεί σε τραγανές και λαχταριστές μπουκίτσες, συνοδευόμενο από πατάτες, λαχανικά ή ρύζι, μπορεί να γίνει το ιδανικό γεύμα για μικρά και… μεγάλα παιδιά!

Advertisements

Τι θα χρειαστείτε

  • 4 φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα χωρίς δέρμα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Για τα λαχανικά

  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • Λίγο σπανάκι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Δεντρολίβανο
  • Λεμόνι

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Αφού ξεπαγώσετε τα φιλέτα γλώσσας σε μια λεκάνη με νερό, τα κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, τα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι και τα πασπαλίζετε με αλάτι.

Βήμα 2ο

Αλευρώνετε ένα ένα κομμάτι, πιέζοντάς το με τα δάχτυλα για να γίνει πλατύ και να έχετε πιο τραγανό αποτέλεσμα.

Βήμα 3ο

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, τηγανίζετε τα φιλέτα γλώσσας  μέχρι να ροδίσουν. Αν χρειαστεί, αλλάζετε το λάδι στο τηγάνι, να μην μαυρίσει.

Βήμα 4ο

Advertisements

Τα βάζετε σε χαρτί κουζίνας ώσπου να στραγγίξει το λάδι και τα σερβίρετε ζεστά με σος γιαουρτιού ή μαγιονέζα.

Για τα λαχανικά

Βήμα 10

Πλένετε τις πατάτες, τις ντομάτες και το σπανάκι πολύ καλά.

Βήμα 2ο

Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 30

Κόβετε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζετε με ελαιόλαδο, δεντρολίβανο (μόνο τις πατάτες), αλάτι και λεμόνι.

Καλή επιτυχία!

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα