Μην χασετε

Πώς να φτιάξετε την κλασική κοτοσαλάτα που θα τρώτε όλο το Φθινόπωρο

Πρόκειται για μια κλασική σαλάτα που όλοι πρέπει να γνωρίζουν πώς να φτιάχνουν για όλες εκείνες τις ημέρες που κανείς στο σπίτι δεν προλαβαίνει να μαγειρέψει.

Advertisements

Η συνταγή που ακολουθεί είναι κλασική, απλή και χαρίζει ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Μάλιστα μπορείτε να την βάζετε και μέσα σε σάντουιτς έτσι ώστε να την παίρνουν και τα παιδιά στο σχολείο ή και εσείς στο γραφείο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 6 άτομα είναι:

  • 750 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, 1 σκλείδα σκόρδο και λίγο θυμάρι για άρωμα
  • 3/4 φλ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3/4 φλ. σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μεγάλο τηγάνι το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Προσθέστε αλάτι και αρκετό νερό για να καλυφτεί. Βράστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφαιρέστε από τη φωτιά μετά από 12 λεπτά. Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Βάλτε το και πάλι στο τηγάνι και συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη.

Όσο μαγειρεύεται το κοτόπουλο ετοιμάστε τα λαχανικά. Ψιλοκόψτε τα και ανακατέψτε τα με τη μαγιονέζα και το γιαούρτι.

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, τα κρεμμυδάκια, το σέλινο, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τον μαϊντανό και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.

Σερβίρετε αμέσως ή φυλάξτε στο ψυγείο μέχρι και για 3 μέρες.

Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα σας φρούτα όπως είναι τα σταφύλια, το μάνγκο, το μήλο και τα μούρα. Αν θέλετε βάλτε και μερικούς ξηρούς καρπούς όπως φυστίκια ή αμύγδαλα.

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα