Μην χασετε

Πώς να σταματήσεις (ευγενικά) κάποιον να σε φλερτάρει

Δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο!

Advertisements

Kάνε εικόνα το εξής: Είσαι μόνη σου στο μπαρ, πίνοντας ένα ποτό ενώ περιμένεις μία φίλη ή έναν φίλο, και βλέπεις κάποιον που σε κοιτάζει έντονα. Κολακεύεσαι, αλλά δεν είναι ο τύπος σου, και έτσι κοιτάζεις το ποτό σου. Εκείνος όμως περπατάει προς τα εσένα και πρέπει να σκεφτείς γρήγορα μια στρατηγική εξόδου.

Πολλοί έχουν βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, και μπορεί να είναι δύσκολο να βρείς πώς να δώσεις στο άλλο άτομο να καταλάβει ότι δεν σε ενδιαφέρει χωρίς να βλάψεις τα συναισθήματά του.

Η Sadie Allison, διδάκτορας, σ∈ξολόγος και συγγραφέας του Tickle His Pickle, μοιράζεται τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να αποφύγεις ένα ανεπιθύμητο φλερτ.

Άρχισε να μιλάς για κάποιον που βλέπεις ερwτικά

Αυτή η στρατηγική λειτουργεί είτε είσαι single, είτε σε σχέση. Το θέμα είναι να δώσεις στο άλλο άτομο να καταλάβει ότι δεν είσαι διαθέσιμη, λέει η Allison.

Αντιμετώπισε τον σαν φίλο

Εάν είδες πρώτη φορά αυτό το άτομο και είναι προφανές ότι φλερτάρει μαζί σου, τότε αυτή η στρατηγική μπορεί να μην λειτουργήσει. Αλλά αν είναι ένας γνωστός που γνωρίζεις από τη δουλειά ή την παρέα σου, τότε μπορείς να τον αντιμετωπίσεις σαν φίλος για να λάβει το μήνυμα ότι δεν ενδιαφέρεσαι, χωρίς να χρειάζεται να το πεις με λόγια. Μπορείς για παράδειγμα να του δείξεις κάποιον και να του πεις: “Τι νομίζεις γι’αυτόν; Μου φαίνεται κάπως χαριτωμένος”.

Προσπάθησε να τον…πασάρεις σε μια φίλη

Advertisements

Αν έχετε μιλήσει για λίγο και έχεις καταλάβει την προσωπικότητά του, ένας τρόπος να απωθήσεις το ενδιαφέρον του, είναι να του πείς ότι είναι τέλειος για μια φίλη σου. Με αυτόν τον τρόπο του στέλνεις το μήνυμα ότι δεν ενδιαφέρεσαι, αλλά με έναν ωραίο τρόπο που του δείχνει ότι τον εκτιμάς ως άτομο, λέει η Allison. Όμως, πρέπει να είσαι προσεκτική αν εκείνος είναι ξένος, επειδή δεν είναι πολύ καλή ιδέα να προτείνεις σε μια φίλη σου κάποιον που μόλις γνώρισες.

Χρησιμοποίησε την παρέα σου ως δικαιολογία

Μερικές φορές είναι ωραίο να αφήσεις κάποιον να σε φλερτάρει για λίγο, αν απολαμβάνεις τη συζήτηση, αλλά αν κάποιος σε φλερτάρει με υπερβολικό τρόπο και εσύ δε θέλεις να πάρεις μέρος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την παρέα σου. Η Allison λέει ότι μπορείς να πεις ότι ήταν πολύ ωραία μιλήσατε, αλλά ότι  πρέπει να συναντήσεις την παρέα σου, και να φύγεις.

Να είσαι ειλικρινής, αλλά όχι υπερβολικά

Το να πεις σε κάποιον ευθέως ότι δεν ενδιαφέρεσαι μπορεί να είναι κάπως αμήχανο. Η Allison προτείνει να πεις μια εκδοχή της αλήθειας για να βγείς από την ανεπιθύμητη αυτή κατάσταση. Πες στο άτομο ότι μόλις βγήκες από μια κακή σχέση και δεν μπορείς να εμπλακείς σε κάτι άλλο προς το παρόν, ή ότι προσπαθείς να εστιάσεις στον εαυτό σου, και ότι απολαμβάνεις τη μοναξιά σου.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα