Μην χασετε

Πώς να αφαιρέσεις το βαρύ αποκριάτικο μακιγιάζ από το σώμα και το πρόσωπο σου

Φαίνεται ακατόρθωτο, αλλά υπάρχουν τρόποι!

Advertisements

Φέτος τις Απόκριες αποφάσισες να πας σε μασκέ πάρτυ. Πέρασες τέλεια, αλλά το βράδυ έφτασε στο τέλος του και τώρα το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να…συρθείς στο κρεβάτι σου και να κοιμηθείς. Το μόνο πρόβλημα; Είσαι καλυμμένη με βαρύ, δύσκολο μακιγιάζ που σου φαίνεται ακατόρθωτο να αφαιρεθεί. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μαντηλάκια που αποτελούν πάντα την πιο εύκολη και γρήγορη λύση, αλλά με αυτόν τον τρόπο δε θα μπορέσεις να αφαιρέσεις το αδιάβροχο μακιγιάζ, τα έντονα χρώματα, το glitter και την κόλλα από το σώμα σου.

Αλλά μην αγχώνεσαι! Παρακάτω, θα βρεις τις συμβουλές των ειδικών για το πώς μπορείς εύκολα να αφαιρέσεις κάθε είδος μακιγιάζ από το σώμα και το πρόσωπο σου:

1. Χρησιμοποίησε ένα προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ με λάδι για να αφαιρέσεις ψεύτικο αίμα, προσθετικά, κόλλες και αδιάβροχα χρώματα

Σύμφωνα με την special effects makeup artist και body painter Faina Rudshteyn, ο καλύτερος τρόπος για να βγάλεις τις κόλλες και τα σκληρά χρωστικά είναι με ένα προϊόν αφαίρεσης με βάση το λάδι.

2. Αντικατάστησε το προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ με λάδι καρύδας για να μαλακώσεις το δέρμα σου

Ως εναλλακτική λύση για την αφαίρεση μακιγιάζ, η Faina προτείνει να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας για να διαλύσεις χρώματα με βάση το νερό και να ενυδατώσεις και να ηρεμήσεις το δέρμα σου – δύο πράγματα που χρειάζεσαι οπωσδήποτε μετά από ώρες βαριού μακιγιάζ.

3. Χρησιμοποίησε baby oil για λεκέδες που επιμένουν

Ενώ τα χρώματα με βάση το νερό πρέπει να βγαίνουν με σαπούνι και νερό, η makeup artist Vanessa Mendez συνιστά τη χρήση baby oil για τυχόν λεκέδες που επιμένουν.

Advertisements

4. Πίεσε και κράτησε το προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ στα μάτια πάνω από τις ψεύτικες βλεφαρίδες για να χαλαρώσεις την κόλλα

Αντί να τρίψεις τα μάτια σου για να αφαιρέσεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες, βρέξε βαμβακερά pads σε προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ ματιών. Στη συνέχεια, πίεσε ελαφρά την κόλλα για μερικά δευτερόλεπτα και μόλις αρχίσει να χαλαρώνει, θα πρέπει να είναι έτοιμες να αφαιρεθούν.

5. Χρησιμοποίησε βαζελίνη για να αφαιρέσεις προϊόν από τα φρύδια σου

Όταν είσαι έτοιμη να βγάλεις το μακιγιάζ, χρησιμοποίησε βαζελίνη για να χαλαρώσεις και να απομακρύνεις την επίμονη κόλλα.

6. Τρίψε έναν κύλινδρο αφαίρεσης χνουδιού πάνω στο δέρμα σου για να αφαιρέσεις το glitter από το σώμα σου 

7. Για το glitter στο πρόσωπό σου, χρησιμοποίησε ένα μικρό κομμάτι σελοτέιπ για να το αφαιρέσεις

8. Εμπιστεύσου το νερό micellar για όλα τα υπόλοιπα

Η Faina ορκίζεται στην ικανότητά του συγκεκριμένου προϊόντος να αφαιρεί το αδιάβροχο μακιγιάζ και τα υπολείμματα από τα άλλα προϊόντα. Αν θέλεις να αφαιρέσεις το επίμονα και δύσκολα υπολείμματα, εφάρμοσε micellar νερό σε ένα βαμβάκι, και στη συνέχεια κράτησε το για λίγα δευτερόλεπτα πάνω από την περιοχή.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα