Μην χασετε

Πώς θα καταλάβετε ότι είστε έτοιμη για το επόμενο βήμα στη σχέση σας;

Δέκα συνθήκες που δείχνουν ότι είστε έτοιμη να δείτε τη σχέση σας πιο σοβαρά και να κάνετε το επόμενο βήμα

Advertisements

Αν βρίσκεστε σε σχέση με κάποιον/α που νιώθετε ιδιαίτερα κοντά, είναι φυσιολογικό να παρατηρείτε τα σημάδια που μπορεί να δείχνουν πως είναι η στιγμή να κάνετε το επόμενο βήμα στη σχέση σας. Είτε αυτό σημαίνει να έχετε αποκλειστικότητα, να μετακομίσετε μαζί ή να αρραβωνιαστείτε, είναι συναρπαστικό και συγχρόνως τρομακτικό το να κάνετε αυτό το άλμα πίστης έτσι ώστε να γίνει η σχέση σας πιο σοβαρή. Πάρτε τον χρόνο σας να αξιολογήσετε το αν ο/η σύντροφός σας είναι το σωστό ταίρι για εσάς και φυσικά, αν είναι η σωστή στιγμή να προχωρήσετε μπροστά. Παρακάτω, δέκα συνθήκες που δείχνουν πως η σχέση σας είναι υγιής και είστε έτοιμη για το επόμενο βήμα:

1. Εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον

Η απόλυτη εμπιστοσύνη είναι το κλειδί μίας μακροχρόνιας σχέσης. Αν ισχύει και για τους δύο, είναι ένα σημαντικό σημάδι πως μπορείτε να κάνετε το επόμενο βήμα ως ζευγάρι.

2. Υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να ξέρουμε πως είμαστε με κάποιον που μας στηρίζει κάθε στιγμή της ζωής μας -και στις καλές και στις κακές στιγμές.

3. Παίρνετε και οι δύο την ευθύνη

Ένα κακό σημάδι σε μία σχέση; Ένας σύντροφος που δεν παραδέχεται ποτέ πως έχει λάθος και αρνείται να πάρει την ευθύνη για τις πράξεις του.

4. Είστε ικανοποιημένη με το επίπεδο οικειότητας

Advertisements

Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να δουλέψετε με τον σύντροφό σας, αλλά μην προχωρήσετε στη σχέση σας αν δεν είστε ικανοποιημένη με το επίπεδο οικειότητας, καθώς δεν θα βελτιωθεί με μαγικό τρόπο επειδή μετακομίσατε μαζί ή αποφασίσατε να αρραβωνιαστείτε.

5. Είστε και οι δύο ανεξάρτητοι

Σε οποιαδήποτε σχέση, και οι δύο θα πρέπει να έχουν ένα επίπεδο ανεξαρτησίας και μία ζωή ξεχωριστά από τον σύντροφό τους, ακόμα κι αν είναι απλά ένα χόμπι που είναι μόνο δικό σας.

6. Μοιράζεστε τις ίδιες αρχές και αξίες

Στα πρώτα στάδια μίας σχέσης, είναι εύκολο να παρασυρθούμε από τη διασκέδαση, τον ενθουσιασμό και τη σωματική χημεία που έχουμε με τον σύντροφό μας. Αλλά για να προχωρήσει μία σχέση, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε το αν συγκλίνουν οι αξίες σας με του συντρόφου σας, σε σημαντικά θέματα.

7. Επικοινωνείτε σωστά για τα οικονομικά θέματα

Τα χρήματα είναι ευαισθητο ζήτημα, αλλά το να μπορείτε να μιλήσετε γι’ αυτό στον σύντροφό σας είναι βασικό αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στη σχέση σας και να συνδέσετε τις ζωές σας (και τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς).

8. Νιώθετε ασφαλής στη σχέση σας

Advertisements

Μερικές φορές, το να ξέρουμε πως είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα σε μία σχέση είναι απλά ένα συναίσθημα που έχουμε, ακόμα κι αν δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε. Όταν θα αρχίσετε να νιώθετε πραγματικά ασφαλής με το άτομο αυτό -δηλαδή να είστε εντελώς ο εαυτός σας και να σας δέχονται και να σας αγαπούν όπως είστε- είναι ένα σημάδι πως είστε έτοιμη για το επόμενο βήμα.

9. Μπορείτε να διαφωνείτε χωρίς να τσακώνεστε

Για να είναι μία σχέση λειτουργική, δε σημαίνει πως και οι δύο πρέπει να συμφωνείτε σε όλα. Απλά, όταν διαφωνείτε, να μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό να καταλήγει σε τσακωμό.

10. Σας συγκινούν τα ίδια πράγματα

Αν συχνά βλέπετε πράγματα που σας προκαλούν τα ίδια συναισθήματα – όπως αυτή η διαφήμιση – τότε βρίσκεστε σίγουρα στο ίδιο επίπεδο. Μήπως ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα;

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα