Μην χασετε

Πως να φτιάξετε πεντανόστιμα νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών, πεντανόστιμα, χορταστικά και υγιεινά! Κατάλληλα και για vegan διατροφή.

Advertisements

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. φακές ή μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 4 πατάτες κομμένες στα 4
  • 4 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 κ.γλ. κάρυ
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 2 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό.

Τα βράζουμε για 25′ να μαλακώσουν.

Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, τον άνιθο, το τριμμένο καρότο, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο.

Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε 4 νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών.

Advertisements

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ.  ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών, μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.

 

argiro.gr

 

 

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα