Μην χασετε

Πως να απαλλαγείτε από την μούχλα που μπορεί να κρύβει το πλυντήριο σας

Όπως συμβαίνει με το πλυντήριο πιάτων, έτσι και με το πλυντήριο των ρούχων, πιθανότατα δεν σου περνάει από το μυαλό να το καθαρίζεις συχνά.

Advertisements

Δυστυχώς, αυτή η συσκευή μπορεί να συγκρατεί τόνους βακτηρίων που δε θα ‘θελες με τίποτα να βρίσκονται κοντά στα ρούχα σου. Η Michael Rubino, Πρόεδρος της All American Restorasi και συγγραφέας του βιβλίου «The Mold Medic: Ένας ειδικός οδηγός για την αφαίρεση μούχλας», εξηγεί το πώς να φροντίσουμε καλύτερα το πλυντήριό μας και να διατηρήσουμε τον χώρο μας καθαρό.

Ο Rubino εξηγεί ότι τα περισσότερα πλυντήρια περιέχουν μούχλα που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στην αναπνοή ακόμη και να ξεπλυθεί από τα ρούχα μας. «Μπορεί να σκέφτεστε ότι δεν είναι κάτι σημαντικό όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερο από αυτό που νομίζεις και βλέπεις».

 

Όσο για το πώς μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας, ο Rubino εξηγεί: «Η μούχλα εισέρχεται κυρίως στο σώμα μας μέσω της αναπνοής λόγω της μόλυνσης που υπάρχει σε εσωτερικούς χώρους, ωστόσο, μπορεί επίσης να εισέλθει στο σώμα μέσω του δέρματός μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να διατηρούμε τα ρούχα μας καθαρά και χωρίς μούχλα», λέει. Οποιοδήποτε σωματίδιο μικρότερο από 10 μικρόμετρα ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, επειδή τα σωματίδια είναι τόσο μικρά που περνούν από τους αναπνευστικούς μηχανισμούς αυτοάμυνας. Η μούχλα είναι μεταξύ 2 και 4 μικρομέτρων.

 

Δυστυχώς, το πλυντήριο μας μπορεί να είναι μαγνήτης για αυτά τα δυνητικά επικίνδυνα σωματίδια. Πώς θα τα καταπολεμίσεις;

Ένα πράγμα που συχνά δεν σκεφτόμαστε είναι πώς το νερό παραμένει μέσα στο μηχάνημα και δεν χύνεται από την μπροστινή πόρτα. «Η απάντηση έγκειται στο ελαστικό παρέμβυσμα που σφραγίζει την μπροστινή πόρτα, αποτρέποντας την έκχυση νερού στο πάτωμα κάθε φορά που λειτουργεί το πλυντήριο. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη διατήρηση του νερού μέσα. Δυστυχώς, διατηρεί επίσης στάσιμο νερό, κάτι που οδηγεί στην κατακράτηση μούχλας», εξηγεί ο Rubino.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να διατηρήσετε αυτήν την περιοχή καθαρή. «Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστώ ανεπιφύλακτα να σκουπίσετε αυτό το λαστιχένιο παρέμβυσμα σε κάθε πλύση για να αφαιρέσετε τυχόν παγιδευμένη υγρασία και να αφήσετε την πόρτα ανοιχτή ώστε το πλυντήριο να στεγνώσει σωστά με τον αέρα», λέει ο Rubino.

Advertisements

«Η μούχλα χρειάζεται υγρασία για να αναπτυχθεί και όταν η υγρασία παγιδευτεί για 24-48 ώρες, έχει τη δυνατότητα να αρχίσει να την παράγει. Βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριό σας έχει την ευκαιρία να στεγνώσει, συμπεριλαμβανομένης της φλάντζας, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι το μηχάνημα θα παραμένει καθαρό», συμπληρώνει.

 

Για να καθαρίσεις το πλαστικό αυτό έλασμα μέσα στο πλυντήριο αρκεί να πάρεις ένα απολυμαντικό σπρέι και μια πετσέτα μικροϊνών. Ψέκασε και σκούπισε την περιοχή και άστην να στεγνώσει.

 

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα