Μην χασετε

Μυρίζουν μούχλα τα ρούχα που έβγαλες από το πλυντήριο ρούχων; Τι λάθος κάνεις!

Όταν η πόρτα είναι κλειστή, η υγρασία συσσωρεύεται στο εσωτερικό του πλυντηρίου ρούχων, δημιουργώντας μια ιδανική δομή για την ανάπτυξη μούχλας.

Advertisements

Αντίθετα, αν η πόρτα παραμείνει ανοιχτή μετά το πλύσιμο, η υγρασία μπορεί εύκολα να αποβληθεί και οι πιθανότητες ανάπτυξης μούχλας μειώνονται σημαντικά. Επομένως, είναι σημαντικό να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή,ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας και να απομακρύνεται η υγρασία.

Με την πάροδο του χρόνου, τα υπολείμματα απορρυπαντικού και μαλακτικού μπορούν να προσκολληθούν στο εσωτερικό του κάδου καθώς και στο λάστιχο της πόρτας. Τοεπόμενο βήμα είναι ο σχηματισμός μούχλας λόγω της υγρασίας, με αποτέλεσμα τα ρούχα να μην μυρίζουν πλέον φρέσκα.

Αν αναρωτιέστε γιατί τα ρούχα που μόλις έχουν πλυθεί στο πλυντήριο μυρίζουν μούχλα, η απάντηση είναι απλή. Όσο περνάει ο καιρός, τα υπολείμματα απορρυπαντικού και μαλακτικού προσκολλώνται στο εσωτερικό του κάδου καθώς και στο λάστιχο της πόρτας. Η υγρασία προκαλεί σταδιακά τη δημιουργία μούχλας, με αποτέλεσμα τα ρούχα να μην μυρίζουν πια φρεσκάδα.

Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα συχνό στα πλυντήρια ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης, καθώς το νερό “μαζεύεται”, προκαλώντας υγρασία, η οποία, αν δεν καθαριστεί, μετατρέπεται σε μούχλα.

Τι μπορώ να κάνω για να προλάβω τη μούχλα;

Αφήστε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή μετά από κάθε πλύση και σκουπίστε τα λάστιχα της πόρτας με ένα πανί ή σφουγγάρι (επίσης μετά από κάθε πλύση).

Πώς να καθαρίσετε το συρτάρι του πλυντηρίου

Γεμίστε το συρτάρι απορρυπαντικού με λευκό ξύδι και το συρτάρι μαλακτικού με μαγειρική σόδα. Επιλέξτε το πρόγραμμα πλύσης 60°C και ρυθμίστε το πλυντήριο στη λειτουργία “Πάντα άδειο“. Όταν τελειώσει η πλύση, σκουπίστε τον κάδο και την πόρτα του μηχανήματος με ένα μαλακό πανί.

Advertisements

Καθαρισμός του διαμερίσματος του πλυντηρίου ρούχων

Για να απολυμάνετε και να καθαρίσετε αποτελεσματικά το διαμέρισμα του πλυντηρίου ρούχων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό γενικής χρήσης. Αφαιρέστε το διαμέρισμα και τοποθετήστε το σε μια λεκάνη με ζεστό νερό. Αφήστε το για λίγα λεπτά, στη συνέχεια ψεκάστε με καθαριστικό γενικής χρήσης και τρίψτε καλά με ένα σφουγγάρι ή μια παλιά οδοντόβουρτσα μέχρι να εξαφανιστούν η μούχλα και η βρωμιά.

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα