Μην χασετε

Πρωινό για να χάσεις κιλά: 3 κορυφαία tips που πρέπει να γνωρίζεις

Πρωινό για να χάσεις κιλά; Σε μία μελέτη 12 εβδομάδων βρέθηκε πως όσοι συμμετέχοντες έτρωγαν τη μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού στο πρωινό, είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος και να μειώσουν τους πόντους γύρω από τη μέση τους, σε σχέση με εκείνους που προτιμούσαν να τρώνε περισσότερο το βράδυ.

Εκτός των άλλων, το πρωινό γεύμα κάνει καλό στην υγεία σου:Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Physiology, βρέθηκε πως τα γονίδια όσων έτρωγαν πρωινό επηρεάζονταν με τέτοιο τρόπο που μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη ενάντια στο διαβήτη και σε άλλες χρόνιες ασθένειες.

1. Φάε μόλις ξυπνήσεις 

Όσο νωρίτερα καταναλώσεις το πρωινό σου, τόσο νωρίτερα θα ενεργοποιηθεί και ο μεταβολισμός σου. Βεβαιώσου πως θα φας πρωινό, μέσα στα 30-60 λεπτά, αφού ξυπνήσεις. Αν δεν είσαι πρωινός τύπος ή βιάζεσαι, δοκίμασε ένα γρήγορο smoothie που θα σε γεμίσει ενέργεια.

Advertisements

2. Πρόσθεσε βρώμη

Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη, όσοι έτρωγαν ένα μπολ με βρώμη για πρωινό, περιέγραφαν τους εαυτούς τους λιγότερο πεινασμένους και περισσότερο χορτάτους, σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν την ίδια ποσότητα θερμίδων με απλά δημητριακά. Ένα πρωινό υψηλής περιεκτικότητας σε ανθεκτικό άμυλο μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις χορτάτη καίγοντας περισσότερες θερμίδες, δεδομένου ότι ωθεί το σώμα να χρησιμοποιεί λίπος για ενέργεια. Η βρώμη, αλλά και οι μπανάνες περιέχουν αυτό το συστατικό.

3. Τα αυγά σου και τα μάτια σου 

Έρευνα έχει δείξει πως τρώγοντας δύο αυγά το πρωί μπορεί να οδηγηθείς σε αποτελεσματική απώλεια βάρους, αφού η υψηλή περιεκτικότητα τους σε πρωτεΐνη θα σε κρατήσει χορτάτη για περισσότερη ώρα.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα