Μην χασετε

Πεντανόστιμα λαζάνια με κολοκύθα και γκοργκοντζόλα

Τα λαζάνια είναι ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι. Σήμερα θα φτιάξουμε μια συνταγή που οι περισσότεροι δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Μη διστάσετε να τη δοκιμάσετε. Είναι πολύ εύκολη και νόστιμη.

Advertisements

Υλικά

  • 300 γραμμάρια λαζάνια
  • 500 γραμμάρια κολοκύθα
  • 200 γραμμάρια τυρί γκοργκοντζόλα
  • 200 γραμμάρια μπέικον
  • 1 κ. σούπας παρμεζάνα
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 1 κ. σούπας βούτυρο

Συστατικά για μπεσαμέλ

  • 500 ml γάλα
  • 50 γραμμάρια αλεύρι
  • Αλάτι

Προετοιμασία

Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Μόλις μαγειρευτεί η κολοκύθα την βγάζουμε από το φούρνο και την πολτοποιούμε. Για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ παίρνουμε μια μικρή κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι και λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν είναι έτοιμη η μπεσαμέλ τη βγάζουμε από τη φωτιά.

Βουτυρώνουμε ένα  ταψί και βάζουμε μια στρώση λαζάνια, από πάνω απλώνουμε τη μπεσαμέλ, όχι όλη, και στη συνέχεια ρίχνουμε μερικά κομμμάτια κολοκύθας, γκοργκοντζόλας, λίγο μοσχοκάρυδο, παρμεζάνα και μερικά κομμάτια μπέικον. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και στο τέλος καλύπτουμε με μπεσαμέλ και παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180 ° C .

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα