Μην χασετε

Ο Πάνος Βλάχος πήρε θέση για τις καταγγελίες και ο κόσμος τον αποθέωσε: «Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τις φωνές των αδυνάτων»

Ο Πάνος Βλάχος  ήταν χθες καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!», τονίζοντας πως έχει ηθική υποχρέωση να στηρίξει τις γυναίκες που έχουν το θάρρος να καταγγείλουν περιστατικά προσθέτοντας ότι «δεν θα έπρεπε να μας ενοχλούν καθόλου οι καταγγελίες και η συζήτηση που έχει ξεκινήσει».

Advertisements

 

«Δεν έχει ποινικό χαρακτήρα όλο αυτό, αλλά ανοίγει μια συζήτηση των ανθρώπων της τέχνης, που έχει σαν στόχο όχι να προστατέψουμε το θέατρο, γιατί το θέατρο δεν θα πάθει τίποτα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ξεκινάει μια συζήτηση για να έρθει κάποτε μια ημέρα που δεν θα είναι κανονικότητα ορισμένες συμπεριφορές, που μέχρι τώρα ήταν».

«Δεν διψάω για αίμα, θέλω να είναι καλά οι άνθρωποι. Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε και να ακούσουμε τις φωνές των αδυνάτων. Γνωρίζαμε όλοι αυτές τις συμπεριφορές, αυτές τις φήμες για τη συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων. Κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα. Γνωρίζαμε τη φήμη και ένας άνθρωπος μας περιέγραφε ιστορίες» πρόσθεσε ο Πάνος Βλάχος.

Παράλληλα, τόνισε πως δεν πρέπει να μας φοβίζει αυτή η συζήτηση. «Για τους περισσότερους ανθρώπους στο θέατρο, η επόμενη ημέρα θα είναι ακριβώς η ίδια» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι αν δεν μιλήσουμε τώρα πότε θα το κάνουμε. Οι ιδεολογίες που κουβαλάνε κάποιοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν».

 

Ακολούθησε μάλιστα η τηλεφωνική παρέμβαση από τον ηθοποιό Τάσο Χαλκιά, και η απάντηση του Πάνου Βλάχου ήταν αποστομωτική. Ο Τάσος Χαλκιάς αναφέρθηκε στην 50ετή πορεία του στο θέατρο και είπε μεταξύ άλλων: “Θα συνετιστούν πιστεύεις αυτοί οι άνθρωποι αν έκαναν πραγματικά αυτές τις πράξεις με τη μορφή της τιμωρίας του εκδιωγμού της από το σωματείο τον Ηθοποιών; Κατα τη γνώμη μου πλανάστε» με τον Πάνο Βλάχο να απαντά:

«Όχι, αλλά είναι η πρώτη φορά, με απόλυτο σεβασμό σας το λέω, που τα 50 χρόνια σε ένα επάγγελμα είτε είναι στον τραπεζικό τομέα είτε στον τομέα της υποκριτικής, δεν έχουν καμία σημασία. Γιατί πρέπει αυτή η γενιά για πρώτη φορά να ακούσει πώς θα γίνουν τα πράγματα από εδώ και πέρα. Γιατί τα όρια πρέπει να τα βάλουν αυτά τα κορίτσια και κάποια άλλα αγόρια και άτομα που λειτουργούν διαφορετικά. Ο μόνος τρόπος είναι με τη συζήτηση. Δεν έχουν κανέναν άλλο τρόπο. Τα Μέσα όλα υποκινούνται από συγκεκριμένους ανθρώπους, έχουν μόνο το twitter, το instagram, και τα social media, δεν έχουν άλλο τρόπο. Και δεν θέλουμε αλλαγή να μπούμε τα πάρουμε τα θέατρα, οι ίδιοι θέλουμε να παίζουν αλλά να αλλάξουν οι συμπεριφορές τους. Και το μόνο εργαλείο είναι η ελεύθερη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης».

 

Advertisements

 

Οι τηλεεθεατές είδαν τη συνέντευξη και αποθέωσαν τον ηθοποιό:

 

 

Advertisements

 


Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα