Μην χασετε

Ομελέτα με πατάτες: Μια γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή από την Ισπανία

Η πιο εύκολη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Ομελέτα με πατάτες, η συνταγή από την Ισπανία. Γρήγορη, με υλικά που έχετε στο σπίτι. Ό,τι πρέπει για ένα μεσημεριανό γεύμα. Δοκιμάστε την!

Advertisements

Υλικά συνταγής

  • 6 αυγά
  • 250 γρ. βούτυρο, φυτικό
  • 4-5 πατάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

  • Πρώτα από όλα, καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες.
  • Λιώνουμε τα 2/3 από το βούτυρο και τις σοτάρουμε ελαφρά.
  • Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα αφήνουμε μέχρι να ξανθίσουν, προσθέτοντας λίγο αλάτι.
  • Το αδειάζουμε σε σουρωτήρι, για να φύγει το περιττό λίπος
  • Έπειτα, χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε με τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
  • Όλα μαζί τα ρίχνουμε σε τηγάνι, όπου έχουμε λιώσει το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Τέλος, ψήνουμε την ομελέτα μας για 2 με 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για να την γυρίσουμε την αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο και την αφήνουμε να γλιστρήσει πάλι στο τηγάνι, φέρνοντας την άλλη επιφάνεια στον πάτο του τηγανιού.
  • Την σερβίρουμε γαρνιρισμένη με πατατάκια τηγανιτά.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα