Μην χασετε

Μωσαϊκό με κουραμπιέδες: Ένα εύκολο και λαχταριστό γλυκό που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι

Σας έχουν περισσέψει αρκετοί κουραμπιέδες και δεν ξέρετε τι να τους κάνετε; Μωσαϊκό!

Advertisements

Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την τέλεια συνταγή για λαχταριστό μωσαϊκό με κουραμπιέδες και σοκολάτα που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα κι εσείς σε μόλις είκοσι λεπτά.

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

  • 120 γρ. αμύγδαλα, χοντροκαβουρδισμένα
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 κ.σ. κονιάκ
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ. κακάο
  • 300 γρ. κουραμπιέδες
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνεχόμενα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Θα δούμε ότι το μείγμα μας θα σφίξει αρκετά αφού προσθέσουμε το αλκόολ.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε να καβουρδιστούν δηλαδή να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας: τα αμύγδαλα, το κακάο και τους κουραμπιέδες αφού τους σπάσουμε λίγο με τα χέρια μας.
  • Περιχύνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα στερεά μας και ανακατέουμε καλά.
  • Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα το μείγμα μας κατά μήκος και ρολάρουμε με προσοχή μια καραμελίτσα.
  • Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε κατευθείαν. Το μωσαϊκό μας θα κόβεται έυκολα βγάζοντας το κατευθείαν από την κατάψυξη.

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα