Μην χασετε

Πεντανόστιμο Μερεντόψωμο: Το πιο γλυκό αστέρι με γέμιση πραλίνα φουντουκιού

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι ανεβάζουν φωτογραφίες με το αγαπημένο αστέρι όπου έχει γέμιση πραλίνα φουντουκιού και μας κάνουν να απορούμε πως το έφτιαξαν. Το μυστικό είναι απλό, χρειάζεσαι ένα ποτήρι… καλά ναι και τα υλικά

Advertisements

Συστατικά

  • 500 γρ. αλευρι ή 2,5 κούπες
  • 2 αυγα
  • 60 γρ ζαχαρη ή 1/3 κούπας
  • 180 ml γαλα χλιαρο ή ¾ κούπας
  • 80 γρ. βουτυρο λιωμενο
  • 1 φακελακι μαγια ξηρη ή 7 γρ.
  • 1,5 κ.γλ. αλατι
  • 1 κουτι πραλίνα φουντουκιού της επιλογή σας

Οδηγίες

  1. Βάζουμε τη μαγιά , ζάχαρη και αλεύρι όλα μαζί στο μπολ τα ανακατεύουμε.
  2. Ζεσταίνω ελαφρά το γάλα με το βούτυρο να λιώσει.
  3. Χτυπάω τα αυγά, τα ρίχνω μέσα στην λακουβα από το αλεύρι, την μαγιά και την ζάχαρη , ανακατεύω και ρίχνω και το γάλα με το βούτυρο, το αλάτι και αρχίζω σιγά σιγά να το ζυμώνω μέχρι να γίνει μια ζύμη.
  4. Αφήνω να φουσκώσει για 1 με 1,5 ώρα και χωρίζω τη ζύμη σε τέσσερα ζυμαράκια.
  5. Ανοίγω 4 φύλλα, βάζω το ένα για βάση, αλείφω μερεντα, το άλλο από πάνω ξανά την ίδια διαδικασία .
  6. Αλείφω με κρόκο το τελευταίο πάνω φύλλο, κόβω όπως στις φώτο και στρίβω την κάθε λωρίδα 2 φορές αντίθετα από την άλλη.
  7. Το αφήνουμε πάλι λίγο να φουσκώσει και ψήνω 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα