Μην χασετε

Μαξιλάρια: Πώς να τα διατηρήσεις φρέσκα και καθαρά

Σίγουρα θα αλλάζεις τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σου τακτικά, αλλά μήπως παραμελείς ένα σημαντικό σημείο στο οποίο ξεκουράζεις το κεφάλι σου; Με την πάροδο του χρόνου, τα μαξιλάρια σου θα συγκεντρώσουν πράγματα όπως λάδια σώματος, σάλιο, κρέμα προσώπου και ακάρεα σκόνης.

Advertisements

 

“Είναι προσωπική προτίμηση το πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα μαξιλάρια σου, αλλά για να τα διατηρείς φρέσκα πρέπει να τα πλένεις τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο”, λέει ο Mike Roberts, Διευθύνων Σύμβουλος της WaveMAX Laundry. “Πάντα φρόντισε να διαβάζεις την ετικέτα φροντίδας πριν από το πλύσιμο. Σε γενικές γραμμές, το γέμισμα πολυεστέρα μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο, αλλά ο αφρός μνήμης ή το λάτεξ δεν μπορούν να πλυθούν”.

Εάν δεν είσαι σίγουρη τι είδους γέμισμα έχει το μαξιλάρι σου, είναι καλύτερο να το κάνεις με τον παλιομοδίτικο τρόπο: Πάρε τα μαξιλάρια σου έξω στο μπαλκόνι μια ηλιόλουστη ημέρα, χτύπησε τα με μια καθαρή λαβή σκούπας, άφησε τα να αεριστούν στον ήλιο και τον καθαρό αέρα για μερικές ώρες.

 

Δες τι άλλο μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις τα μαξιλάρια σου φρέσκα για μεγαλύτερη διάρκεια:

Χρησιμοποίησε προστατευτικό μαξιλαριού
Κάλυψε τα μαξιλάρια με προστατευτικά μαξιλαριών και πλένε τα κάθε εβδομάδα μαζί με τα σεντόνια σου.

Πλύνε τα μαξιλάρια στον απαλό κύκλο
Εάν το πλυντήριο σου είναι αρκετά μεγάλο, μπορείς να πλύνεις μικρά μαξιλάρια σε αυτό. Αλλά αν έχεις μαξιλάρια queen ή king-size, είναι καλύτερο να απευθυνθείς σε ένα καθαριστήριο.

Μην πλένεις τα μαξιλάρια σε ζεστό νερό
Χρησιμοποιήστε κρύο ή χλιαρό νερό, αλλά όχι ζεστό, γιατί μπορεί να σπάσει το νήμα στα μαξιλάρια σου. Μείωσε την ποσότητα απορρυπαντικού πλυντηρίου που χρησιμοποιείς συνήθως και απόφυγε να χρησιμοποιήσεις μαλακτικό υφασμάτων, γιατί μπορεί να μαζευτεί στα μαξιλάρια και να προσελκύσει περισσότερους ρύπους και λάδια.

Advertisements

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα