Μην χασετε

Καταπολέμησε μόνη σου την κυτταρίτιδα με αυτήν την συνταγή

H όψη φλοιού πορτοκαλιού, η οποία μπορεί να εμφανιστεί σε πολλά σημεία, στα χέρια, στους μηρούς, στα οπίσθια ακόμα και στην κοιλιά δεν μπορεί παρά να είναι ανεπιθύμητη.

Advertisements

Δεν υπάρχει μόνο ένας παράγοντας που προκαλεί την κυτταρίτιδα, πρόκειται ουσιαστικά για συνδυασμό: η γενετική προδιάθεση, οι αυξομειώσεις του σωματικού βάρους, οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, η ηλικία-όσο μεγαλώνουμε οι πιθανότητες εμφάνισης της κυτταρίτιδας αυξάνονται-, οι ορμόνες, η έλλειψη άσκησης, ακόμα και η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, η οποία επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

Για να μειώσουμε ή ακόμα και να απαλλαγούμε εντελώς από αυτή είναι πολλά αυτά που πρέπει να προσέξουμε. Τα πρώτα και ίσως τα πιο βασικά βήματα είναι η σωστή, ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση. Επίσης, η κατανάλωση υγρών είναι εξίσου σημαντική, καθώς όταν διατηρούμε το σώμα μας ενυδατωμένο, βελτιώνουμε την υφή του.

Αφού, λοιπόν, προσέξουμε τι τρώμε, τι πίνουμε και βάλουμε στη ζωή μας την άσκηση, σε επόμενο στάδιο, επενδύουμε σε θεραπείες. Η σχολαστική, τακτική περιποίηση των σημείων του σώματος που έχουν κυτταρίτιδα είναι κάτι που δεν πρέπει να αμελούμε.

Μία από τις DIY συνταγές που δρουν κατά της κυτταρίτιδας και έχει άμεσο αποτέλεσμα περιλαμβάνει καφεΐνη, ένα από τα πιο δραστικά συστατικά!

Υλικά:

6 γεμάτες κουταλιές καφές φίλτρου
3-4 κουταλιές σούπας λάδι-ελαιόλαδο, λάδι καρύδας ή όποιο χρησιμοποιείτε στις DIY συνταγές
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το απλώνετε στις περιοχές που αντιμετωπίζετε κυτταρίτιδα και κάνετε απαλό μασάζ, για περίπου 10 με 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, ξεπλένετε την περιοχή και εφαρμόζετε την ενυδατική σας ή την κρέμα κατά της κυτταρίτιδας.

Advertisements

Επαναλαμβάνετε τη θεραπεία καθημερινά, για να δείτε άμεσο αποτέλεσμα.

bovary.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα