Μην χασετε

Θέλεις να πάρεις αυτό που ζητάς; Ζήτησε το μιλώντας σε συγκεκριμένο αυτί του συνομιλητή σου

Θα πίστευες ποτέ ότι το αυτί από το οποίο σε ακούει καλύτερα ο συνομιλητής σου μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο αντίδρασής του αλλά και το κατά πόσο η απάντηση σε αυτό που ζητάς θα είναι θετική ή αρνητική;

Advertisements

Κι όμως, σύμφωνα με την επιστήμη αυτό ακριβώς συμβαίνει. 

Αμερικανικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ομιλία ή οι ψίθυροι σε συγκεκριμένη πλευρά του κεφαλιού, επηρεάζουν τον τρόπο που αυτός που μας ακούει αντιλαμβάνεται όσα προσπαθούμε να του περάσουμε. Κάτι που εξηγείται απόλυτα, αν σκεφτούμε πως τα δεδομένα που λαμβάνονται από το αριστερό αφτί επηρεάζουν το συναισθηματικό κομμάτι μας, ενώ εκείνα που φτάνουν στην επεξεργασία του εγκεφάλου από το δεξί αυτί, επηρεάζουν τις λογικές μας αποφάσεις.

Και όλα αυτά με τη σφραγίδα της επιστήμης!

Πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ιδιότητα αυτή του εγκεφάλου μας;

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα να «απευθυνόμαστε» σε συγκεκριμένο αυτί του συνομιλητή μας ανάλογα με τον αν επιθυμούμε να επιστρατεύσουμε τη λογική ή το συναίσθημά του.

Το δεξί αυτί ενδείκνυται για φιλικές κουβέντες, συμβουλές και εξομολογήσεις, ενώ το αριστερό για θέματα που αφορούν σε επαγγελματικές υποθέσεις και σοβαρές αποφάσεις από τις οποίες το συναίσθημα καλό θα ήταν να μείνει εκτός.

Πρόκειται για μία τεχνική που θα μας βοηθήσει να πετυχαίνουμε με μεγαλύτερη ευκολία τους σκοπούς μας και να κατευθύνουμε τους άλλους εκεί ακριβώς που επιθυμούμε.

Αυτό το ψυχολογικό τρικ θα σου φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο, δεν νομίζεις;

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα