Μην χασετε

Θέλεις να γίνεις καλύτερη φίλη; 8 τρόποι που θα σε βοηθήσουν

Όλοι μας έχουμε φίλους και φίλες για τις οποίους νοιαζόμαστε πολύ, αλλά μέσα στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και τα προσωπικά μας προβλήματα είναι εύκολο να παραμελήσουμε τις φιλίες μας. Υπάρχουν όμως μερικά μικροπράγματα που μπορείς να κάνεις από σήμερα κιόλας για να βοηθήσεις τους φίλους σου και να τους δείξεις πως είσαι πραγματικά εκεί γι’αυτούς. Διάβασε παρακάτω οκτώ από αυτά:

Advertisements

1. Διατήρησε τη φιλία με κάθε πιθανό τρόπο

Ακόμη κι αν είναι μακριά, υπάρχουν τρόποι να μείνεις σε επαφή με τους φίλους σου, από το στείλεις ένα μήνυμα ή ένα μέιλ μέχρι να πάρεις ένα τηλέφωνο ή να κάνεις μια βιντεοκλήση στο Skype. Πλέον η απόσταση δεν αποτελεί αφορμή για να χαθείς με κάποιον, εκτός κι αν το θέλεις.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

2. Χρησιμοποιήσε το Facebook με έξυπνο τρόπο

Όσο κι αν η ανταλλαγή like σε Facebook posts συνηθίζεται ανάμεσα σε φίλους, δεν αρκεί για να δείξεις πως είσαι πραγματικά εκεί για κάποιον. Αντ’αυτού, λοιπόν, μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα που δείχνει ότι πραγματικά σκέφτηκες τον/τη φίλη σου όταν έκανε μια ανάρτηση.

3. Πάρε μια πρωτοβουλία

Αν στεναχωριέσαι που η παρέα σου δεν έχει κανονίσει κάτι εδώ και καιρό, μπορείς να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα, κανονίζοντας μια βραδιά με ομαδικά παιχνίδια ή ταινία και φαγητό. Ή μια έξοδο στο σινεμά, σε ένα εστιατόριο ή ένα μπαρ. Το σημαντικό είναι να κάνετε κάτι που θα σας φέρει και πάλι κοντά.

4. Να είσαι παρούσα

Advertisements

Που και που, όλοι ενδίδουμε στο χάζεμα στο κινητό μας όταν περνάμε χρόνο με τους φίλους μας. Προσπάθησε να το καταπολεμήσεις, να το αφήσεις, και να αφιερώσεις όλο το χρόνο και την προσοχή σου στα άτομα που αγαπάς και σε ενδιαφέρουν. Άκουσε τους πραγματικά όταν μιλούν για τα προβλήματα τους, κάνε ερωτήσεις και παρατήρησε τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν σε αυτά που συζητάτε.

5. Περισσότερη κατανόηση, λιγότερη κριτική

Κανείς δεν είναι τέλοιος και όλοι μας έχουμε ελαττώματα. Μην περιμένεις λοιπόν από τους φίλους σου να είναι πάντοτε σωστοί και να είναι πάντοτε μαζί σου σε ό,τι κάνεις. Εστίασε στα προσόντα τους και τα θετικά τους στοιχεία, και προσπάθησε να προσπεράσεις την κριτική.

6. Γίνε πιο γενναιόδωρη

Όχι, η γενναιοδωρία δε σχετίζεται απαραίτητα με τα χρήματα, αλλά με το χρόνο που αφιερώνεις στους άλλους, την αγάπη, την αφοσίωση και την ενέργεια. Βοήθησε τους φίλους σου σε κάτι με το οποίο δυσκολεύονται ή, αν είναι δυνατό, κάνε μια εξυπηρέτηση που θα τους σώσει χρόνο.

7. Κάνε τη μέρα κάποιου καλύτερη

Όλοι μας έχουμε άσχημες και δύσκολες μέρες, και θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει ότι ακόμα και μια μικρή κίνηση που μπορεί να κάνει κάποιος προς εμάς μπορεί να τις βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό. Αν μια φίλη σου χώρισε ή αντιμετώπισε μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, πάρε καφέδες ή φαγητό και πήγαινε να τη βρεις για να την ακούσεις και της συμπαρασταθείς.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

Advertisements

8. Ψάξε εκείνους με τους οποίους που έχεις να μιλήσεις καιρό

Μοιάζει σχεδόν αναπόφευκτο – όλοι μας με το πέρασμα του χρόνου χανόμαστε με παλιούς συμμαθητές και φίλους με τους οποίους μεγαλώσαμε μαζί. Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις, περιμένουμε από τους άλλους να πάρουν την πρωτοβουλία για να ξαναβρεθούμε. Κάνε την κίνηση τώρα, και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ πιο θετικό απ’ότι περιμένεις.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα