Μην χασετε

Η επιστήμη απεφάνθη: Αυτού του είδους η τελετή γάμου οδηγεί στα περισσότερα διαζύγια

Εκατοντάδες έρευνες που αφορούν στη σύνδεση γάμου (έτη σχέσης, διαφορά ηλικίας, επαγγελματική κατάσταση) και πιθανοτήτων διαζυγίου έχουν κατά καιρούς λάβει χώρα, αυτή τη φορά, όμως, ερχόμαστε αντιμέτωποι με έναν παράγοντα που δεν είχε περάσει από το μυαλό μας: Την τελετή του γάμου.

Advertisements

Είχες σκεφτεί ποτέ πως η δεξίωση του γάμου σου μπορεί να προδώσει έναν χωρισμό πριν καν αυτή τελεστεί;

Να λοιπόν πώς έχουν τα πράγματα. Σύμφωνα με έρευνες των Αμερικανών οικονομικών επιστημόνων Andrew Francis-Tan και Hugo Mialon, το budget κάθε γάμου είναι σε θέση να αποκαλύψει πολλά για τη μετέπειτα πορεία του ζευγαριού.

Έχοντας μελετήσει τους γάμους 3.000 ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο πιο ακριβά στοιχήσει μία τελετή στη νύφη και τον γαμπρό, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουν αυτοί να χωρίσουν μέσα στα επόμενα χρόνια.

Μεγάλη βάση δόθηκε στο δαχτυλίδι με το οποίο η νύφη δέχτηκε την πρόταση του γάμου, του οποίου το κόστος αποδείχτηκε… αντιστρόφως ανάλογο με το πόσο θα διαρκέσει ο γάμος, κυρίως αν αυτό ξεπερνά τα 2.000 δολάρια.

«Συγκεκριμένα, από το δείγμα αντρών που εξετάσαμε, όσοι ξόδεψαν χρήματα από 2.000 δολάρια έως 4.000 δολάρια για το δαχτυλίδι που έκαναν την πρόταση γάμου στην κοπέλα τους, είχαν 1,3 πιθανότητα παραπάνω να πάρουν διαζύγιο, σε σχέση με εκείνους που έδωσαν από 500 δολάρια έως 2.000 δολάρια», υποστήριξαν οι Francis-Tan και Mialon.

Να λοιπόν που τα ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν βρήκαν έναν πολύ καλό λόγο για να μην ξοδέψουν μία μικρή περιουσία!

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα