Μην χασετε

Είσαι single ή σε σχέση; Αυτοί είναι οι συναισθηματικοί κίνδυνοι του καλοκαιριού

Η περίοδος του καλοκαιριού μας απελευθερώνει σ∈ξουαλικά, αφού ο χρόνος είναι περισσότερος, το άγχος και οι υποχρεώσεις λιγότερες ενώ η προσωρινή απόσταση από τα «πρέπει» της καθημερινότητας δημιουργεί μια διάθεση ανανέωσης και αναζωογόνησης.

Advertisements

Επιπλέον, η διακοπή από την εργασία, η αλλαγή παραστάσεων, τα νέα μέρη και οι νέες εικόνες γεννούν την επιθυμία για πειραματισμό και αλλαγές. Είναι σημαντικό ωστόσο, μέσα σε αυτό το κλίμα, να αναγνωρίζουμε τους συναισθηματικούς κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν, φροντίζοντας και προστατεύoντας τον πολύτιμο εαυτό μας.

Οι συναισθηματικοί κίνδυνοι

Για εσάς που είστε μόνες:

Το καλοκαίρι κρύβει συναισθηματικούς κινδύνους που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Η συναισθηματική επένδυση σε εφήμερες καλοκαιρινές γνωριμίες αποτελεί έναν σταθερό «κίνδυνο» αφού συχνά μια καλοκαιρινή γνωριμία αφήνει μια γεύση ματαίωσης, απογοήτευσης και απόρριψης.

Για αυτό τον λόγο χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στην προσέγγιση μιας καλοκαιρινής γνωριμίας , ιδιαίτερα εάν οι προσδοκίες σου περιλαμβάνουν κάτι παραπάνω από μια σ∈ξουαλική περιπέτεια. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να κάνεις αργά και στέρεα βήματα γνωριμίας, ώστε να μπορέσεις να αναγνωρίσεις τις προσδοκίες του παρτενέρ σου και να αποφασίσεις εάν μοιράζεστε κοινές επιθυμίες για την γνωριμία σας.

Για εσάς που έχετε σχέση:

Τα αυξημένα ποσοστά απιστίας και χωρισμών κατά τους θερινούς μήνες είναι μια πραγματικότητα για πολλά ζευγάρια. Το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από την τάση διαφυγής και απελευθέρωσης: μια τάση που συχνά αποτυπώνεται στην διάθεση ενός ατόμου να «διαφύγει» από μια σχέση που δεν τον καλύπτει, προσωρινά ή μόνιμα. Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν να αναγνωρίζεις σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σχέση σου αυτή την στιγμή , να «εκμεταλλευτείς» την προοπτική των κοινών διακοπών ώστε να καλύψετε μαζί τυχόν συναισθηματικά ή σ∈ξουαλικά κενά της σχέσης σας και να διερευνήσετε εάν οι χωριστές διακοπές –που ενδεχομένως να ζητήσει ή να ζητήσεις- θα βοηθήσουν στο να λάβετε μια ουσιαστική απόφαση για την πορεία της σχέσης σας.

Το καλοκαίρι κάνει πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη να ∈ρωτευτείς… φρόντισε όμως να ζήσεις τον ∈ρωτα προστατεύοντας τον πολύτιμο εαυτό σου από σ∈ξουαλικούς και συναισθηματικούς κινδύνους.

Φρόσω Φωτεινάκη, MBACP Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα