Μην χασετε

Γιατί είvαι ξεχωριστή η γιoρτή της Μητέρας αν γιορτάζετε για πρώτη φορά

Για πολλά χρόνια μπορεί να θεωρούσατε τη Γιορτή της Μητέρας μία από εκείνες τις γιορτές που έχουν καθιερωθεί χωρίς λόγο. Εξάλλου, όπως λένε οι περισσότεροι, οι μαμάδες πρέπει να γιορτάζουν κάθε μέρα και όχι απλά να τους αφιερώνουμε «τυπικά» μία μέρα τον χρόνο. Σε περίπτωση που γίνατε μαμά για πρώτη φορά, όμως, κάτι μας λέει ότι θα νιώθετε λίγο διαφορετικά φέτος γιατί…

Advertisements

Θα κρατάτε για πρώτη φορά το μωρό σας αγκαλιά

Το να έχεις αγκαλιά το νεογέννητο μωρό σου δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο συναίσθημα. Μπορείς να το κρατάς για ώρες και να το χαζεύεις ενώ κοιμάται μέσα στα χέρια σου αλλά ταυτόχρονα να σου λείπει. Η σχέση που μια μαμά μοιράζεται με το παιδί της τον πρώτο χρόνο είναι μοναδική, γι’ αυτό σας προτείνουμε τη φετινή γιορτή της Μητέρας να την περάσετε έχοντας το μικρό σας όλη μέρα αγκαλιά.

Δεν σας φαίνεται πια ανούσια αυτή η μέρα

Όταν γίνεσαι μαμά, κάθε μέρα σου φαίνεται διαφορετική. Κάθε μικρή καθημερινή κατάκτηση του παιδιού σου φαίνεται ένα μεγάλο κατόρθωμα, γι’ αυτό και ανυπομονείς να ξυπνήσεις το πρωί και να δεις τι έκπληξη σου επιφυλάσσει το σήμερα. Πλέον, έχει αλλάξει ακόμα και το πώς αντιμετωπίζετε αυτή τη συγκεκριμένη μέρα. Γιατί η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη σε σας και το μωρό σας και δεν είναι πια εκείνη η ανούσια γιορτή που, μέχρι πρότινος, δεν είχε λόγο ύπαρξης. Πλέον αυτή η μέρα συμβολίζει την αγάπη που μοιράζεστε μαζί του!

Συνειδητοποιείτε πόσα έκανε για εσάς η δική σας μαμά

«Μόνο όταν κάνεις κι εσύ παιδιά, θα μπορέσεις να με καταλάβεις», μας έλεγε η μαμά μας κι εμείς τότε απλώς δεν δίναμε σημασία. Με τον ερχομό του παιδιού μας στον κόσμο, αρχίσαμε να την ρωτάμε, να την συμβουλευόμαστε και να την παίρνουμε τηλέφωνο μέσα στο βράδυ κλαίγοντας για να μας δώσει κουράγιο ενώ εμείς πιστεύουμε ότι κάνουμε τα πάντα λάθος. Τους πρώτους μήνες του μωρού μας, δεν είχαμε τον χρόνο και την ευκαιρία να σκεφτούμε πόσο πολύτιμη ήταν και είναι η μαμά μας για εμάς αλλά και πόσο κουραζόταν όταν εμείς ήμασταν παιδιά. Η γιορτή της Μητέρας είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε κι εμείς για πρώτη φορά αλλά και να πούμε ένα «ευχαριστώ» στη δική μας μαμά για όσα έκανε για εμάς. Γιατί πια ξέρουμε!

Το καλύτερο δώρο είναι ο χρόνος που περνάς με το μωρό σου!

Οι δικοί σου άνθρωποι μπορεί να θυμηθούν να σου πουν «χρόνια πολλά», ο σύντροφος και μπαμπάς του παιδιού σου μπορεί να σου φέρει ένα συμβολικό δώρο. Θα πεις «ευχαριστώ» και θα τα δεχτείς όλα με χαρά, όμως, το σημαντικότερο δώρο για σένα είναι ο χρόνος που περνάς με το μωρό σου και αυτό είναι το μόνο που θες να κάνεις σήμερα.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα