Μην χασετε

Έρευνα δείχνει ότι γυναίκες και άνδρες που παντρεύονται “παρθένoi” έχουν πιο ευτυχισμένους γάμους!

Ή τουλάχιστον, χωρίς πολλές εμπειρίες!

Advertisements

Μια νέα έρευνα από το Ινστιτούτο Οικογενειακών Σπουδών (Institute of Family Studies) διαπίστωσε ότι τα άτομα που έχουν κάνει σ∈ξ μόνο με τους συζύγους τους, είναι πιθανότερο να πούνε ότι βρίσκονται σε ένα «πολύ ευτυχισμένο» γάμο.

«Αντίθετα με την παραδοσιακή άποψη, όταν πρόκειται μόνο για σ∈ξ, η λιγότερη εμπειρία είναι καλύτερη, τουλάχιστον για τον γάμο», δήλωσε στο The Atlantic ο W. Bradford Wilcox, κοινωνιολόγος στο Ινστιτούτο Οικογενειακών Σπουδών.

 

Οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία μέσω της Γενικής Κοινωνικής Έρευνας από το 1989 έως το 2016. Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι το 71% των ανδρών που έχουν κοιμηθεί μόνο με τη σύζυγό τους ανέφεραν ότι είναι ικανοποιημένοι στο γάμο τους και αντίστοιχα, το 64% των γυναικών που έκαναν σ∈ξ μόνο με ένα άτομο, είναι ευτυχισμένες στη σχέση τους.

Ωστόσο, οι γυναίκες που είχαν έξι έως δέκα σ∈ξουαλικούς συντρόφους είχαν 13% λιγότερες πιθανότητες να δηλώσουν οικογενειακή ευτυχία. Για τους άνδρες που έχουν κοιμηθεί με περισσότερες από 21 γυναίκες, ήταν 15% λιγότερο πιθανό να δηλώσουν ικανοποιημένοι από τη σχέση τους.

Αλλά οι ειδικοί του γάμου ανέφεραν ότι εκείνοι που αποφεύγουν το σ∈ξ πριν από το γάμο μπορεί απλώς να το κάνουν γιατί θέλουν να είναι περισσότερο αφοσιωμένοι.

 

«Δεν έχουν ποτέ ενδιαφερθεί για το σ∈ξ χωρίς δέσμευση και, όταν παντρευτούν, μπορεί να είναι πιο αφοσιωμένοι στους συζύγους τους και συνεπώς πιο ευτυχισμένοι», δήλωσε ο Andrew Cherlin, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, στο The Atlantic.

Advertisements

Ο Wilcox έφερε επίσης μια άλλη πιθανή θεωρία για τους ανθρώπους που δεν κοιμούνται από εδώ και από εκεί: Μπορεί να μην ξέρουν τι χάνουν.

«Η ύπαρξη περισσότερων συντρόφων πριν από το γάμο σας κάνει να αξιολογήσετε κριτικά τον / την σύζυγό σας υπό το πρίσμα των προηγούμενων, τόσο σ∈ξουαλικά όσο και με κάθε άλλο τρόπο», δήλωσε ο Wilcox.

Αλλά αυτοί οι αριθμοί δεν πρέπει να προκαλούν απόγνωση στους ανθρώπους που είχαν περισσότερους από έναν σ∈ξουαλικούς συντρόφους. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 64% των ανθρώπων συνολικά, λένε ότι έχουν ένα «πολύ ευτυχισμένο» γάμο.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα