Το καλαμποκόψωμο είναι πεντανόστιμο και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Συνοδεύει τέλεια το κυρίως γεύμα και ειδικά ψητά κρεατικά. Είναι όμως και τέλειο σνακ για πρωινό ή απογευματινό, αφού είναι θρεπτικό και απολύτως χορταστικό!

Τι θα χρειαστείτε

  • 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο
  • 2 μικρά αβγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Tι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τετράγωνο ταψάκι 25 εκ. και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί και να κάψει καλά.

Βήμα 2ο

Σε ένα μπολ βάζουμε τα άλευρα, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βήμα 3ο

Χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Με ένα κουτάλι, ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε στο καυτό ταψί.

  Πως να φτιάξετε την αυθεντική σαλάτα Caesar’s με ελάχιστες θερμίδες

Βήμα 4ο

Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και κόβουμε σε κομμάτια.

Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΠΗΓΗ