Δεν υπάρχει καλύτερο φθινοπωρινό γλυκό από μια αφράτη μηλόπιτα με μπόλικη κανέλα!

Υλικά για 8 άτομα

  • 3 μήλα
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 4 αβγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 1 λεμόνι (τον χυμό)
  • 50 γρ. καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε φέτες μέσα σε ένα μπολ.

Πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη και αφήστε τα για πέντε λεπτά μέχρι να λιώσει.

Βουτυρώστε καλά μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση, στρώστε ομοιόμορφα τα μήλα και πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη ακόμη.

Περιχύστε τα με τον μισό χυμό λεμονιού και το βούτυρο.

Πασπαλίστε με τα μπαχαρικά και την καρυδόψιχα.

Στο μίξερ, χτυπήστε τη ζάχαρη με τα αβγά ώσπου να γίνουν αφράτα και έπειτα προσθέστε σιγά – σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Θέλετε να δημιουργήσετε μια υγρή ζύμη.

Όταν αυτό συμβεί, αδειάστε την επάνω στα μήλα και ψήστε για περίπου 45 λεπτά σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς.

Αφού βγάλετε τη μηλόπιτα από τον φούρνο, αφήστε τη για λίγο να κρυώσει ώστε να είναι όμορφη όταν την ξεφορμάρετε.

Αναποδογυρίστε την και είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Πηγή