Εύκολο ελιόψωμο χωρίς πολύ ζύμωμα, με φέτα και ρίγανη. Λαχταριστό ψωμάκι με τα αρώματα της μεσογειακής διατροφής στην κουζίνας σας!

Υλικά:

  • 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 400 γρ. νερό 
  • 120 γρ. ελιές παστές 
  • 100 γρ. φέτα 
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο  
  • 1 κ.σ. ρίγανη 

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, τα 150 γρ. από το αλεύρι και τα 200 γρ. από το νερό.
  • Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι και σιγά σιγά το νερό ώσπου να απορροφηθεί όλο.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο ζυμάρι. 
  • Προσθέτουμε τις ελιές χωρίς το κουκούτσι κομμένες στη μέση, την φέτα σε κυβάκια, την πιπεριά σε κυβάκια, την ρίγανη και το ελαιόλαδο.
  • Φτιάχνουμε 2 φραντζόλες ή μικρά ατομικά ψωμάκια.
  • Αφήνουμε για 1 ώρα ώσπου τα ψωμάκια να διπλασιαστούν. 
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς. 

από το insta-blog Food Corner

ΠΗΓΗ

  Πως να φτιάξετε ζουμερό μοσχαρίσιο ribeye με γλυκόξινη σάλτσα